Dit zijn je keuzes voor rondreizen van 3 weken

Met 3 weken kun je pas echt een mooi beeld van Sri Lanka krijgen. Er is namelijk zo veel te zien. De indrukwekkende cultuur, de lokale highlights, de flora en fauna in de jungle, de prachtige witte stranden en vissers in de zee. Onze rondreizen zijn gemakkelijk aan te passen om precies zo te zijn zoals jij dat wilt en uit te bereiden met mooie excursies. Dit zijn de drieweekse rondreizen die we voor je hebben bedacht. Als je wilt natuurlijk, want alle rondreizen zijn aan te passen of geheel op maat te maken. Kies hieronder een van de rondreizen van drie weken. Pas de rondreis gemakkelijk aan naar jouw ideale rondreis en boek lokaal bij de echte experts, de Sri Lankanen. En vergeet niet dat je altijd nog wat extra strand-vakantiedagen kunt toevoegen.

20 DAGEN | €1347,50

KaartJe krijgt in een aangenaam tempo een totaalbeeld van wat Sri Lanka te bieden heeft, cultureel, historisch, architectonisch, koloniaal, oude culturen, flora en fauna. Ervaar de gastvrije bevolking, parelwitte stranden en culinaire hoogstandjes. Op deze reis is alles in balans. lees meer

DE MEEST GEBOEKTE CULTURELE RONDREIS IN 3 WEKEN IS The Garden of Eden

Tijdens de 20-daagse rondreis in Sri Lanka maak je kennis met alle facetten van Sri Lanka. Je bezoekt het authentieke dorpje Negombo, het olifantenweeshuis in Pinnawala, de heilige stad Anuradhapura en de prachtige botanische tuinen. Je komt op adem aan het strand in Hikkaduwa, waar je ook nog kunt snorkelen en duiken. Omdat je bijna 3 weken rondreist krijg je in een aangenaam tempo een totaalbeeld van wat Sri Lanka te bieden heeft, cultureel, historisch, architectonisch, koloniaal, oude culturen, flora en fauna, het 1 nog indrukwekkender dan het ander. Dat alles in een ambiance van de geweldig gastvrije bevolking, parelwitte stranden en culinaire hoogstandjes. The Guardian vatte het treffend samen met "a seriously impressive destination".

DAG 1 VLIEGVELD ColomboNegombo

Je komt aan op Colombo International Airport en wordt welkom geheten door onze vertegenwoordiger. Negombo ligt 15 km van het vliegveld en de rit ernaar toe duurt, afhankelijk van het verkeer, 20 tot 30 minuten.

Omdat Negombo dicht bij het vliegveld ligt, mooie brede zandstranden en een hele veilige zee heeft, trekt het veel reizigers. Het is een uitstekende plek om bij te komen van een lange, intercontinentale reis.

Negombo is een traditionele Sri Lankaanse vissersplaats. Het kleine stadje heeft verschillende gebouwen die stammen uit de Portugese en Hollandse koloniale tijd. De voornamelijk katholieke achtergrond van het stadje is duidelijk waarneembaar in het aantal kerken en heiligenbeelden die je hier ziet. Geniet van de kleurrijke vissersboten in de haven, ervaar het hectische centrum met de straatverkopers en verbaas je over de eindeloze variëteit aan tropische vis die je ’s ochtends vroeg op de vismarkt kan vinden. Soorten vis die je nog nooit hebt gezien maar die je op het menu van de ontelbare kleine restaurantjes in de stad kunt aantreffen.

Negombo heeft alle voorzieningen die je verwacht in een plaats waar reizigers graag verblijven. Er is een grote verscheidenheid aan restaurants; Sri Lankaanse, Aziatische en Europese, voor vleeseters, visliefhebbers, vegetariërs en ook een groot aantal bars.

Ontdek het kleurrijke stadje al lopend of in een traditionele Tuk-Tuk.
Je kunt de volgende excursies toevoegen aan je reis:

DAG 2 NegomboPinnawala – ANURADHAPURA

Na het ontbijt ontmoet je je chauffeur die je de komende tijd door Sri-Lanka in een privéauto zal rondrijden. De bestemming van vandaag is Anuradhapura.

Je eerste stop is Pinnawala. Het olifantenweeshuis in Pinnawala is een initiatief van de Sri-Lankaanse regering om één van haar nationale schatten, de olifant, te beschermen. Sri-Lanka heeft nog een grote olifantenpopulatie in het wild. Gewonde of verweesde dieren worden naar het weeshuis gebracht en daar opgevangen. Al 30 jaar worden hier gewonde dieren verzorgd en verpleegd en weesolifantjes grootgebracht.
Momenteel wonen er zo’n 60 olifanten inclusief de baby-olifantjes die hier zijn geboren. Bekijk hier de zachtmoedige dieren van dichtbij; als je geluk hebt kun je misschien een van de baby’s de fles geven!

Je kunt ook in een van de restaurantjes in het dorp een tafel zoeken met een schitterend uitzicht over de rivier. Terwijl je luncht leiden de dierenverzorgers de olifanten, keurig op een rij, door het dorp naar de rivier om ze te laten baden. Het is een mooi gezicht om zo’n grote groep olifanten te zien spetteren en spelen en te genieten van het water!

DAG 3 Anuradhapura - MIHINTALE

Vandaag begint met een bezoek aan de archeologische site van Anuradhapura.

De heilige stad Anuradhapura, nu in schilderachtige ruïnes, was ooit een groot centrum van Sri Lankaanse beschaving. De fascinerende oude ruïnes omvatten grote, belvormige stoepa’s gemaakt van kleine zongedroogde bakstenen, tempels, beeldhouwwerken, paleizen en oude drinkwater reservoirs. Met de introductie van het Boeddhisme groeide de stad in betekenis. Koning Kutakannatissa bouwde de eerste stad.
Deze vesting werd vergroot door koning Vasabha. Hij voegde versterkte ingangspoorten toe. De ruïnes hiervan zijn nu nog te zien. Gedurende het late Anuradhapura tijdperk (ca. 800-1100) waren de koninklijke familie en de adel grote aanhangers van het Boeddhisme. Vaak verleende zij opdrachten aan kunstenaars om kunstwerken te maken die aan de tempels werden geschonken. Kunstwerken met voorstellingen van de Avalokitesvara, de Bodhisattva van genade en compassie groeide in populariteit.

Na dit bezoek brengt je chauffeur je vervolgens naar de Mahamewna Gardens om de oudst gedocumenteerde boom ter wereld te zien (ruim 2000 jaar oud), naar de Ruvanweliseya stoepa en naar de Jethavanarama stoepa, ’s werelds grootste bakstenen constructie en uiteindelijk naar het granieten beeldhouwwerk Samadhi, een oeroude zittende Boeddha.

Daarna gaat de reis door naar Mihintale rotstempel. Mihintale wordt beschouwd als de kraamkamer van het Boeddhisme in Sri Lanka. De rots is bezaaid met heiligdommen en rotswoningen. Een grote granieten trap van 1840 treden van 5 meter breedte leidt naar de top met schitterend uitzicht over het omringende landschap. Hier, gelooft men in Sri Lanka, ontmoette de Boeddhistische monnik Mahinda en koning Devanampiyatissa elkaar waardoor het Boeddhisme in Sri Lanka voet aan de grond kreeg.

DAG 4 Anuradhapura – TRINCOMALEE

Vandaag reis je door naar het stadje Trincomalee aan de oost kust.

Het ondiepe water en eindeloze witte stranden maken Trincomalee een zeer geliefde strandbestemming. Je kunt genieten van het strand en van elke watersport die je maar kunt bedenken. Historisch gezien is Trincomalee altijd een zeehaven geweest omdat de haven hier van nature diep is. Nog steeds gebruikt de Sri Lankaanse marine het als zodanig.

De witte zandstranden en ondiepe wateren maken Trincomalee een geliefde plaats om te zwemmen en te watersporten.
Dag 5 t/m 8

DAG 5 + 6 TRINCOMALEE/Nilaveli

Geniet van je rust, van het strand of verken Trincomalee met haar koloniale gebouwen zoals het oude Hollandse Fort Frederic, de Koneshwaram Hindoe tempel en de Kanniya warmwater bronnen.

Je kunt ook de volgende excursies toevoegen aan je reis:

DAG 7 Trincomalee - Sigiriya - POLONNARUWA

Je laat het strand aan de oostkust achter je en begint aan de reis naar Polonnaruwa. Alvorens je Polonnaruwa bereikt, maak je de excursie naar de beroemde Sigiriya Leeuwenrots. Je chauffeur zet je bij de ingang af en hij zal daar op je wachten. Eerst loop je door het tuinencomplex met vijvers en dan kom je bij de trappen met aan beide kanten enorme, gebeeldhouwde leeuwenpoten. Hier start het pad dat naar boven leidt. Geniet van de adembenemende uitzichten over het omringende landschap.

Sigiriya rots staat op de lijst van Unesco’s werelderfgoed sinds 1982 en wordt onofficieel het achtste wereldwonder genoemd. De rots staat 200 meter hoog in het omringende, vlakke landschap. Het duurt ongeveer twee uur om de citadel-rots te beklimmen en het is aan te raden dit of ‘s ochtends vroeg of laat in de middag te doen.
De klim is de moeite waard, halverwege passeer je 22 prachtig bewaarde fresco’s, meest sensuele, half ontklede dames. Aan het einde van de klim wacht je een schitterend uitzicht vanaf de top. Je kijkt neer op het water, de tuinen en het complex van slotgrachten en in de verte tot aan de jungle verderop.

Gebouwd in de 5e eeuw was dit grootse complex van geometrisch aangelegde tuinen, vijvers, fonteinen en fresco’s het paleis van koning Kasyapa. In de loop van de middag aankomst in je hotel.

Je kunt de volgende excursies toevoegen aan je reis:

DAG 8 POLONNARUWA

Volle dag in Polonnaruwa. Polonnaruwa werd vanaf de 7e eeuw door de Sri-Lankaanse koningen gebruikt als buitenplaats.

In de 11e eeuw werd het de hoofdstad van Sri Lanka. Gedurende deze periode werd de stad ommuurd met drie concentrische muren, werden parken en tuinen aangelegd om de stad te verfraaien en werden talloze heiligdommen en tempels gebouwd. De stad en haar omgeving werd bewaterd door een enorm irrigatiecomplex die de Zee van Parakrama genoemd wordt (Parakrama Samudra).
Dag 9 t/m 12

DAG 9 PolonnaruwaDambullaKandy

De reis van vandaag voert naar Kandy. Tijdens de reis is de eerste stop bij de Dambulla grottempel. Dambulla is een 160 meter hoge rots en hierin bevindt zich een serie van vijf boeddhistische graftempels. Iedere tempel herbergt een groot aantal Boeddhabeelden en fresco’s die tot de mooiste van het land worden gerekend.

In de grotten schuilde koning Valagam Bahu in de 1e eeuw voor Chr. en later maakte hij ze tot tempels. Sommige fresco’s zijn meer dan 2000 jaar oud en er is ook een enorme liggende Boeddha van 14 meter lang. De tempels zijn op verschillende tijdstippen gerestaureerd en staan op de Unesco werelderfgoedlijst sinds 1991.

Het is een flink steile klim van 125 meter tot aan de ingang van de vijf grotten maar het uitzicht onderweg is adembenemend en echt de moeite waard. De tweede grot is het meest imposant. Het huist 150 menshoge beelden, o.a. van de hindoegoden Vishnu en Ganesha.

Na dit bezoek ga je verder richting Kandy. Onderweg stopt de chauffeur bij een batikfabriek waar je het handmatig bedrukken van de traditionele, kleurrijke Sri Lankaanse stoffen kunt bewonderen. De volgende stop tijdens de reis is de specerijentuin in Matale. Voor Europa waren specerijen zo waardevol (‘peper duur’) dat zij de voornaamste redenen waren voor de kolonisatie van delen van Sri Lanka door de Portugezen en later de Hollanders. Tijdens je bezoek aan de tuin zie je hoe de specerijen die je dagelijks in je keuken gebruikt groeien en leer je hoe ze gebruikt kunnen worden voor hun geneeskrachtige eigenschappen. Na een schilderachtige tocht over een drukke weg door de jungle en berglandschap kom je ’s middags aan in Kandy.

Kandy is het culturele hart van Sri-Lanka en ligt prachtig aan de oever van een kunstmatig meer. Het was de laatste Britse hoofdstad en die Britse invloed is nog zichtbaar in de architectuur en de stadsplanning. Sri-Lankas belangrijkste boeddhistische tempel staat in Kandy: de Dalada Maligawan oftewel de Tempel van de Tand van Boeddha. De legende vertelt dat nadat Boeddha werd gecremeerd, een van zijn tanden het vuur had overleefd en in de 4e eeuw naar Sri-Lanka werd gebracht. De tegenwoordige tempel werd in de 18e eeuw gebouwd als deel van het koninklijke paleis. De eigenlijke tand kan je niet zien omdat die omsloten wordt door de kleinste van een serie van zes gouden kistjes. Bij elke zonsopgang en zonsondergang slaan drummers op hun trommels om de opening en sluiting van de tempel aan te kondigen.

Kandy zelf is een levendige stad met een uitgebreide markt waar je lokale producten, specerijen en kunstnijverheid kunt kopen. Straatverkopers verkopen hier al wat je maar kunt bedenken, de geur afkomstig van specerijen en etensstalletjes, de hectische sfeer en de koloniale gebouwen geven een overweldigende Aziatische en koloniale ervaring. Kandy is geroemd om haar kunstnijverheid en vooral voor de Kandysche dansers die vuurdansen.

DAG 10 Kandy – PERADENIYA – KANDY

Vandaag bezoek je de Peradeniya Botanische Tuin. De tuin is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het werd tijdens de regering van koning Vikrama Bahu III in de 14e eeuw gebouwd. De grootste attractie is de orchideeënkas waar je meer dan 300 variëteiten van deze prachtige bloem aantreft. In de specerijentuin krijg je een proeve van de bomen en planten die in de traditionele Ayurvedische geneeskunde worden gebruikt. Daarna reis je weer terug naar Kandy.

Je kunt de volgende excursie toevoegen aan je reis:

DAG 11 KandyNuwara ELIYA

Je verlaat vandaag het tropische Kandy tijdens een hele schilderachtige rit naar het bergstadje Nuwara Eliya. De kronkelige wegen die naar Nuwara Eliya leiden voeren langs adembenemende vergezichten op bergen, bronnen, eindeloze theeplantages en prachtige luchten. Als je geluk hebt zie je de theeplukkers aan het werk.

Je chauffeur stopt bij een theeplantage en fabriek waar je het behandelingsproces van de thee kunt zien en een kopje van de wereldberoemde Ceylon thee kunt proeven. Je zult nog nooit zo’n heerlijk kopje thee geproefd hebben.

DAG 12 Nuwara ELIYA

Een dag om te relaxen of om het stadje te verkennen. Nuwara Eliya ligt op 1800 meter hoogte. De Britse koloniale regenten ontsnapten regelmatig aan de tropische hitte van het laagland naar het veel mildere klimaat van Nuwara Eliya.

Het stadje werd in de 19e eeuw gebouwd nadat een Britse ontdekker, Samuel Baker, besloot om hier een buiten te bouwen. Het Victoriapark, de renbaan, het meer, de architectuur, de grote buitens (nu hotels waar je een typische ‘English tea’ kunt krijgen) en ‘cottages’ geven je het gevoel ergens in Engeland te zijn. Het is een groene stad met een heilzaam klimaat en het thuisgebied van de overbekende Ceylon thee. Nuwara Eliya wordt ook wel “Little England” genoemd vanwege de frisse, koele lucht, winterse atmosfeer, organische groentebedden (met ‘exotische’ groeten als bloemkool, wortel en prei), kloosters, kerken en andere koloniale monumenten.

Je kunt de volgende excursies toevoegen aan je reis:

Dag 13 t/m 17

DAG 13 Nuwara ELIYA – Ella – TISSAMAHARAMA

’s Ochtends neemt je chauffeur je mee naar Ella. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf Ella Gap. In de ochtend en namiddag heb je schitterende vergezichten over de zuidelijke vlaktes van Sri Lanka.

Je reist verder naar Tissamaharama. Tijdens deze reis geniet je van het prachtige heuvellandschap terwijl je afzakt naar het mildere klimaat van het zuidwesten van Sri Lanka. Onderweg kom je vlakbij de Ravana watervallen, de naam verwijst naar koning Ravana uit de epische Ramayana. Ze zijn de breedste watervallen in Sri Lanka.

DAG 14 YALA - KATARAGAMA

’s Ochtends een vroege game-drive per jeep in het Yala Nationale Park. Yala Nationale Park is een van de beste parken in de wereld om luipaarden te observeren en te kunnen fotograferen.

Er leven ongeveer 35 luipaarden in het park, waarschijnlijk de grootste dichtheid in de wereld. Andere dieren die in het park gezien kunnen worden zijn olifanten, lippenberen, verschillende soorten herten, apen, maki en krokodillen. Yala East heeft een grote variëteit aan watervogels.

’s Avonds breng je een bezoek aan de Kataragama tempel die een van de weinige heiligdommen in Sri Lanka is die door zowel de Sinhala Boeddhisten, de Sri Lankaanse Hindoe Tamils, de moslims als het Vedda volk wordt vereerd.

DAG 15 TISSAMAHARAMA – HUMMANAYA – WELIGAMA – HIKKADUWA

De reis gaat vandaag via de kust. Je doet eerst Hummanaya aan waar je in de rotsformatie een gat ziet, gecreëerd door de zee, daarna naar Weligama en uiteindelijk kom je aan in het strandplaatsje Hikkaduwa.

DAG 16 + 17 HIKKADUWA – Galle – HIKKADUWA

2 dagen om te relaxen op het strand. Hikkaduwa is gelegen direct aan het strand. Los van de uitgestrekte stranden is Hikkaduwa ook vooral bekend geworden als surfers- (nov – april) and divers paradise. De duikactiviteiten spelen zich voornamelijk af in het Hikkaduwa National park. Hier kun je ook snorkelen en de uitbundige onderwaterwereld bewonderen. Ook kun je duiken naar scheepswrakken.

Hikkaduwa heeft eindeloos veel restaurantjes en bars en ook nightlife is er uitbundig. ’s Avonds een bezoek aan Galle. Galle werd gesticht in de 16e eeuw door de Portugezen. Het bijna 35 hectare grote fort van Galle werd in 1663 met huizen bebouwd door de Nederlanders tijdens hun bezetting van Sri-Lanka (1656-1796). Het is het best bewaarde voorbeeld in Zuid en Zuid-Oost Azie van een door Europeanen gebouwde versterkte stad. Galle staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.https://www.rondreizeninsrilanka.nl/images/Galle-RondreizenInSriLanka.nl.jpg
Dag 18 t/m 20

DAG 18 HIKKADUWA – Colombo

Je verlaat het strand om Colombo te bezoeken. Je ziet de wijken Fort, Pettah en Wolfendhal, gaat langs de Dutch Church, Hulftsdorp Law Courts, de oude parlementsgebouwen en het oude Hollandse ziekenhuis dat nu omgebouwd is tot restaurants, door het residentiële Cinnamon Gardens en verder naar Independence Square waar je voor een korte wandeling de auto verlaat.

Colombo is een fascinerende stad door de mix van Oost en West en van verleden en heden. Interessant om te bezoeken zijn de Boeddhistische en de Hindoe tempels, de kerken, het oude parlementsgebouw, de dierentuin, musea en galeries. Colombo is het commerciële hart van het land en dé plaats om te winkelen.

DAG 19 Colombo - NEGOMBO

Na het ontbijt naar Negombo voor een dagje op het strand of om een van de excursies te doen.

Je kunt de volgende excursies toevoegen aan je reis:

DAG 20 Negombo – VLIEGVELD

Transfer naar het vliegveld voor vertrek.

Negombo city and village tour

In auto met Engels sprekende chauffeur maak je een excursie door het vissersdorp Negombo en nabij gelegen dorpjes.

Op het programma staat o.a. een bezoek aan:
de traditionele vismarkt, met een keur aan Sri Lankaanse zoetwater en zoutwater vissoorten.
de in 1672 door de Nederlanders gebouwde Fort poort (nu onderdeel van de gevangenis)
het door de Nederlanders aangelegde kanaal dat als bevoorradingsroute werd aangelegd naar het Nederlandse gouvernement,
de Saint Mary’s kerk met de roze kamer met daarin fraaie plafond schilderingen
Agurukaramulla Boeddhistische tempel met een 6m lange Boeddha
Een hindoe tempel.
De prijs per persoon is €19,

Het minimum aantal deelnemers is 2
De totale duur is ca. 3 uur.
Engelssprekende chauffeur

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Negombo lagune bootexcursie

Een tocht per motorboot door de lagune van Negombo.
De lagune is omgroeid door mangrove en een waar vogelparadijs. Onderweg zie je meestal traditionele vissersbootjes met zij-drijvers die op kreeft, krab of garnalen vissen.
Prijs per persoon is € 20,=

Minimum aantal deelnemers is 2
Engelssprekende gids aanwezig.
Inclusief halen en brengen van en naar je hotel
Totale duur is ca. 2,5 uur

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Negombo - Sri Lankan cooking experience

JeSpecerijen uit de Sri Lankaanse keuken gaat op deze excursie onder leiding van een lokale kok een Sri Lankaanse lunch koken bij een Sri Lankaanse familie thuis.

Het wordt een traditionele Curry met rijst, die je daarna samen met je kok zult nuttigen.

De Sri Lankaanse keuken varieert sterk per regio, maar door het hele land staat er bijna dagelijks een curry op het menu.
De prijs per persoon is € 25,=

Totale duur is ca 3 uur
Je wordt gehaald en gebracht.
Minimum deelname is 2 personen

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Trincomalee walvis excursie grote boot (Mei - Oktober)

Trincomalee walvis excursie grote bootVertrek vanuit het hotel om 06:00 in de ochtend naar de haven van Trincomalee.

Vergeet niet om je paspoort mee te nemen!
De havenautoriteiten eisen van de kapitein een lijst van passagiers met paspoortnummers en dit kan door de douane worden geverifieerd.

Vanuit de haven vaart de kapitein naar de plek waar de walvissen voor t laatst zijn gezien. Als hij ze heeft gespot vaart hij tot op een 50 meter van de walvissen, om je zo in de gelegenheid te stellen de walvissen goed te zien en tegelijkertijd, om de walvissen niet te storen in hun natuurlijke omgeving.
Wel is het zo dat de walvissen uit nieuwsgierigheid vaak naar de boot toe komen.
De walvissoorten die hier voorkomen zijn de Sperm Whale (potvis) en de Blue Whale (blauwe vinvis).
Onderweg zul je vrijwel zeker ook Spinner Dolphin’s zien.

Prijs per persoon €86,=

De excursie duurt in totaal zo’n 4 uur.
Paspoort meenemen
Engels sprekende gids is aanwezig
Inclusief transfer van het hotel naar de haven en retour.
Schip is van de Sri Lankaanse Marine.
Maximum aantal passagiers is 300

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Trincomalee - Pigeon Island snorkelen

Snorkelen in het Pigeon Island Marine National Park.
Het rif is in het ondiepe water goed bereikbaar en kent een grote variëteit aan koralen. Er zwemmen koraalvissen in alle kleuren en met geluk zul je ook kleine haaien zien.
Prijs per persoon is € 44,=

Duur is ca 3 uur
Geen minimum aantal deelnemers
Engelssprekende gids is inbegrepen
Transfer van en naar de boot in Nilavali vanaf het hotel is inbegrepen

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Trincomalee - Kokkilai vogel reservaat

De excursie start zo rond 6:00 u in de morgen.

U wordt in een auto met chauffeur naar de Kokkilai lagune gebracht, waar u een boottocht maakt door het Kokkilai vogel reservaat.
Hier ziet u een overvloed aan trekvogels, zwart-nek ooievaars en pelicanen.
Prijs per persoon is € 50,=

Totale duur van de excursie is ca. 3 uur
Engels sprekende gids
Minimum aantal deelnemers 2, maximum 6
Je wordt gehaald en gebracht.

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Polonnaruwa op de fiets

Je wordt afgehaald bij het hotel en vertrekt per fiets naar de oude stad Polonnaruwa, de middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka.
Nadat de entree tickets zijn gekocht (niet inbegrepen) brengt je eerst een bezoek aan het museum. Daar zijn maquettes van het hele complex en daar kun je je dus goed oriënteren op de route en de omvang van het complex.
De 'cuadrangle', het vierkant, heeft de hoogste concentratie aan bouwwerken.
Na afloop is er een lunch inbegrepen.
Prijs per persoon is €37,50

Er is geen minimum deelname
Totale duur is ca 4 uur.

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Polonnaruwa - Minneriya Jeep safari

Minneriya-N.P. jeep safari RondReizen In Sri Lanka

Je wordt bij het hotel opgehaald en gaat per Jeep op excursie door het Minneriya National Park.
Minneriya staat o.a. bekend om haar kuddes wilde olifanten die vanuit de jungle zich te goed doen aan het sappige gras dat langs de oevers van het Minneriya reservoir groeit.
Prijs per persoon is € 55,=
Per jeep het Minneriya NP doorkruisen
Totale duur is ca 4 uur
Er is een minimum van 2 personen en maximum van 6
De chauffeur/gids is Engelssprekend.

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Kandy cultural dance show

Bij een bezoek aan Kandy hoort eigenlijk ook een bezoek aan een zogenaamde Cultural dance show.
Kleurrijk uitgedoste dansers die een uur lang een wervelende dansshow uitvoeren.
Het is een combinatie van dans, met een hoog acrobatisch gehalte en vuurspugen begeleidt door traditionele muziek.
Het is niet alleen de traditionele Kandy dans, maar ook de beroemde West kust Duivels dans die wordt vertoond.
Het is aan te raden om een half uur van te voren aanwezig te zijn.
Prijs per persoon is € 12,=

Totale duur van het optreden is ca. 1 uur.
Je chauffeur haalt en brengt je.
Geen minimum of maximum deelname

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Kandy - Udawattakele National Park

Jouw chauffeur brengt je vanuit het hotel naar het Udawattakele National Park Historic Forest.
Daar kun je een wandeling van ongeveer 2 uur over de aangegeven paden maken.

Udawattakele tropisch regenwoud, ligt ten noorden van de Tempel of the Tooth en grenst direct aan de bebouwde kom van Kandy.

In het woud zijn veel apen, vogels, slangen en insecten te vinden.
Het is er vochtig warm, bijna nat en heel erg groen.
Dicht struikgewas met glanzend groene bladeren .
Het is een secundair regenwoud. Dat betekent dat het oorspronkelijke bos is gekapt.
De bomen zijn alweer 30 meter hoog en hebben een dicht dek. Vele soorten lianen slingeren zich om de bomen.
Udawattakele is vooral bekend om zijn vogelrijkdom.

Prijs per persoon is € 12,=

Houdt rekening met bloedzuigers op regendagen.
Je kunt deze wandeling op eigen gelegenheid maken. Jouw chauffeur brengt je naar de ingang en wacht daar.
Je betaalt ter plaatse de entree voor het park (niet inbegrepen).
Geen begeleiding
Geen minimum of maximum deelname
Duur van de wandeling is ca. 2 uur

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Nuwara Eliya – Horton Plains wandeling

Horton Plains plattegrond Rondreizen In Sri Lanka

Vroeg in de ochtend (ca. 05:15u) vertrek uit het hotel en per auto naar het Horton Plains National Park.
Het is een uitgestrekt grasland en jungle op een hoogte van zo’n 2200m.
De gids kent het gebied en zijn bewoners op zijn duimpje.
Prijs per persoon is € 69,=

Totale duur van de wandeling en inclusief de transfer van en naar het park is ca. 5,5 uur.
Engelssprekende gids en entree van het park is inbegrepen
Minimum 2 deelnemers.

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Nuwara Eliya – Horton Plains jeep safari

Jeep safari naar Horton Plains National Park.

Het is het hoogste plateau van Sri Lanka met een fraai landschap van grasland, bos en hoge bergpieken.

Prijs per persoon is € 50,=

Totale duur van de excursie is ca. 2,5 uur, inclusief de rit van en naar het park.
Engelssprekende gids en entree van het park is inbegrepen
Minimum aantal deelnemers is 2 en het maximum is 6.

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Nuwara Eliya Golf experience

Een green met veel historie

Deze excursie stelt je in de gelegenheid om een partijtje te golfen of om een clinic (als je geen ervaring hebt) bij te wonen op deze historische 18 hole golfbaan.
Vele nationale en internationale beroemdheden zijn je voorgegaan bij het slaan van een balletje op deze in 1889 opgerichte Nuwara Eliya Golf Club.

Je wordt gehaald en teruggebracht naar je hotel.
Prijs per persoon is € 99,=

Clubs, Green fee en ballen zijn inbegrepen
Engelssprekende begeleiding
Dresscode is overhemd en lange broek (nette korte broek met voldoende lengte wordt geaccepteerd)

Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

guest) {?> echo ""; guest) {?> echo "";

® Copyright 2018 - RondreizenInSriLanka.nl Online platform developed by Stichting Fairtrade Travel Network

Some icons provided by Icons8 | sitemap