08-daagse rondreis Sri Lanka: Expeditie Luipaard

SLNL-06.jpg

Prijs vanaf € 570,00

Duur van deze toer is 8 dagen
 • 8 Days Expedition Leopard

  8 Dagen/ 7 Nachten privérondreis in auto met chauffeur

  Negombo/ Galle/ Bundala Safari/ Kandy/ Sigiriya

  Dag 01: Vliegveld Colombo – Negombo

  Negombo kanaal RondreizenInSriLanka.nlJe komt aan op Colombo International Airport en wordt welkom geheten door onze vertegenwoordiger. Negombo ligt 15 km van het vliegveld en de rit ernaar toe duurt 20 tot 30 minuten, afhankelijk van het verkeer.
  Omdat Negombo dicht bij het vliegveld ligt, mooie brede zandstranden en een hele veilige zee heeft, trekt het veel toeristen aan. Het is een uitstekende plek om bij te komen van een verre, intercontinentale reis.

  Negombo lagune boottocht RondreizenInSriLanka.nlNegombo is een traditionele Sri Lankaanse vissersplaats. Het kleine stadje heeft verschillende gebouwen die stammen uit de Portugese en Hollandse koloniale tijd. De voornamelijk katholieke achtergrond van het stadje is duidelijk waarneembaar in het aantal kerken en heiligenbeelden die je hier ziet. Geniet van de kleurrijke vissersboten in de haven, ervaar het hectische centrum met de straatverkopers en verbaas je over de eindeloze variëteit aan tropische vis die je ’s ochtends vroeg op de vismarkt kan vinden. Soorten vis die je nog nooit hebt gezien maar die je op het menu van de ontelbare kleine restaurantjes in de stad kunt aantreffen.

  Negombo strand ondergaande zon RondreizenInSriLanka.nlNegombo heeft alle voorzieningen die je verwacht in een plaats waar reizigers graag verblijven. Er is een grote verscheidenheid aan restaurants; Sri Lankaanse, Aziatische en Europese, voor vleeseters, visliefhebbers, vegetariërs en ook een groot aantal bars.

  Ontdek het kleurrijke stadje al lopend of in een traditionele Tuk-Tuk.
  Je kunt de volgende excursies toevoegen aan je reis:

  • Toer rond Negombo en omringend platteland. Lees meer

   Negombo city and village tour

   Vismarkt van NegomboIn auto met Engels sprekende chauffeur maak je een excursie door het vissersdorp Negombo en nabij gelegen dorpjes.

   Op het programma staat o.a. een bezoek aan:
   de traditionele vismarkt, met een keur aan Sri Lankaanse zoetwater en zoutwater vissoorten.
   de in 1672 door de Nederlanders gebouwde Fort poort (nu onderdeel van de gevangenis)
   het door de Nederlanders aangelegde kanaal dat als bevoorradingsroute werd aangelegd naar het Nederlandse gouvernement,
   de Saint Mary’s kerk met de roze kamer met daarin fraaie plafond schilderingen
   Agurukaramulla Boeddhistische tempel met een 6m lange Boeddha
   Een hindoe tempel.
   De prijs per persoon is €19,=

   Het minimum aantal deelnemers is 2
   De totale duur is ca. 3 uur.
   Engelssprekende chauffeur

   Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken nu uw eigen reis” formulier.

  • Rondvaart in de lagune van Negombo en het Hollandse kanaal. Lees meer

   Negombo lagune bootexcursie

   Een tocht per motorboot door de lagune van Negombo. De lagune is omgroeid door mangrove en een waar vogelparadijs. Onderweg zie je meestal traditionele vissersbootjes met zij-drijvers die op kreeft, krab of garnalen vissen. Prijs per persoon is € 20,=

   Minimum aantal deelnemers is 2
   Engelssprekende gids aanwezig.
   Inclusief halen en brengen van en naar je hotel
   Totale duur is ca. 2,5 uur

   Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken nu uw eigen reis” formulier.

  • Sri Lankaanse kookles. Lees meer

   Negombo - Sri Lankan cooking experience

   JeSpecerijen uit de Sri Lankaanse keuken gaat op deze excursie onder leiding van een lokale kok een Sri Lankaanse lunch koken bij een Sri Lankaanse familie thuis.

   Het wordt een traditionele Curry met rijst, die je daarna samen met je kok zult nuttigen.

   De Sri Lankaanse keuken varieert sterk per regio, maar door het hele land staat er bijna dagelijks een curry op het menu.
   De prijs per persoon is € 25,=

   Totale duur is ca 3 uur
   Je wordt gehaald en gebracht.
   Minimum deelname is 2 personen

   Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken nu uw eigen reis” formulier.

  2 x overnachting in hotel in Negombo.

  Dag 03: Negombo – Galle

  galleNa het ontbijt zal je chauffeur je ophalen voor een privétoer door Sri Lanka. Eerst neemt je chauffeur je mee naar Colombo voor een city-tour. Je ziet de wijken Fort, Pettah en Wolfendhal, gaat langs de Dutch Church, Hulftsdorp Law Courts, de oude parlementsgebouwen en het oude Hollandse ziekenhuis dat nu omgebouwd is tot restaurants, door het residentiële Cinnamon Gardens en verder naar Independence Square. Daarna reis je ca. anderhalf uur door naar Galle. Galle ligt aan de zuidoost kust van Sri-Lanka en werd in de 16e eeuw gesticht door de Portugezen. Het bijna 35 hectaren grote fort van Galle werd in 1663 met huizen bebouwd door de Nederlanders tijdens hun bezetting van Sri-Lanka (1656-1796) en staat nog steeds. Het is het best bewaarde voorbeeld van een versterkte stad door Europeanen gebouwd in Zuid en Zuidoost Azië. Galle staat op Unesco’s lijst van werelderfgoed.

  Overnachting in hotel in Galle.

  Dag 04: Galle – Tissamaharama _ Kataragama

  Minneriya N.P. olifanten RondreizenInSriLanka.nlBundala-gamedrive-RondreizenInSriLanka.nlIn de ochtend vertrek je vanuit Galle naar Tissimaharama. Rond de middag check-in in het hotel. Na de lunch naar Kataragama. Hier breng je een bezoek aan de Kataragama tempel. Het is een van de weinige heiligdommen in Sri Lanka die door zowel de Sinhala Boeddhisten, de Sri Lankaanse Hindoe Tamils, de moslims als het Vedda volk wordt vereerd.

  Overnachting in hotel in Tissamaharama.

  Dag 05: Tissamaharama – Bundala Jeep safari – Ella – Nuwara Eliya

  Nuwara Eliya Landschap RondreizenInSriLanka.nl's Ochtends vroeg (5:30u) vertrek voor een game-drive per jeep (ca. 4 uur) in het Bundala Nationale park, zo’n 15 km ten oosten van Hambantota en 15 km ten westen van Tissamaharama. Bundala Nationale Park is een van Sri Lankas belangrijkste bestemmingen voor vogelliefhebbers. Het beschermde wetlands-gebied, aan de kust, is een gebied dat beroemd is om en vitaal is voor zijn watervogels. Na dit bezoek ga je via Ella naar Nuwara Eliya. Nuwara-Eliya-Landschap-RondreizenInSriLanka.nlGeniet van het spectaculaire berglandschap en de Ravana watervallen. De naam verwijst naar koning Ravana uit de epische Ramayana. Het zijn de breedste watervallen in Sri Lanka. Je reis eindigt vandaag in Nuwara Eliya.

  Nuwara Eliya Theeplantage bijgebouwen RondreizenInSriLanka.nlNuwara Eliya ligt op 1800 meter hoogte. De Britse koloniale regenten ontsnapten regelmatig aan de tropische hitte van het laagland naar het veel mildere klimaat van Nuwara Eliya. Het stadje werd in de 19e eeuw gebouwd nadat een Britse ontdekker, Samuel Baker. Hij besloot om hier een buiten te bouwen. Het Victoriapark, de renbaan, het meer, de architectuur, de grote buitens (nu hotels waar je een typische ‘English tea’ kan krijgen) en ‘cottages’ geven je het gevoel ergens in Engeland te zijn. Nuwara-Eliya-Theeplantage-bijgebouwen-RondreizenInSriLanka.nlHet is een groene stad met een heilzaam klimaat en het thuisgebied van de overbekende Ceylon thee. Nuwara Eliya wordt ook wel “Little England” genoemd vanwege de frisse, koele lucht, winterse atmosfeer, organische groentebedden (met ‘exotische’ groeten als bloemkool, wortel en prei), kloosters, kerken en andere koloniale monumenten.

  Overnachting in hotel in Nuwara Eliya.

  Dag 06: Nuwara Eliya – Kandy

  Kandy Temple of the Tooth insideVandaag neemt de chauffeur je eerst mee op een city-tour door Nuwara Eliya. Je bezoekt o.a. het Victoria park en de renbaan. Daarna begint je reis naar Kandy. Je verlaat de bergachtige hooglanden en gaat naar het mildere, tropische heuvellandschap van Kandy. Dit is weer een schilderachtige reis met adembenemende uitzichten op de theeplantages die langzaam overgaan naar dichte jungle in de buurt van Kandy.

  Kandy is het culturele hart van Sri-Lanka en ligt prachtig aan de oever van een kunstmatig meer. Het was de laatste Britse hoofdstad en die Britse invloed is nog zichtbaar in de architectuur en de stadsplanning. Sri-Lankas belangrijkste boeddhistische tempel staat in Kandy: de Dalada Maligawan oftewel de Tempel van de Tand van Boeddha. De legende vertelt dat nadat Boeddha werd gecremeerd, een van zijn tanden het vuur had overleefd. Deze werd in de 4e eeuw naar Sri-Lanka gebracht. De tegenwoordige tempel werd in de 18e eeuw gebouwd als deel van het koninklijke paleis. De eigenlijke tand kan je niet zien omdat die omsloten wordt door de kleinste van een serie van zes gouden kistjes. Bij elke zonsopgang en zonsondergang slaan drummers op hun trommels om de opening en sluiting van de tempel aan te kondigen.

  Kandy straatbeeld RondreizenInSriLanka.nlKandy zelf is een levendige stad met een uitgebreide markt waar je lokale producten, specerijen en kunstnijverheid kunt kopen. Straatverkopers verkopen al wat je maar kunt bedenken. De geur afkomstig van specerijen en etensstalletjes, de hectische sfeer en de koloniale gebouwen geven een overweldigende Aziatische en koloniale ervaring.

  Kandy is geroemd om haar kunstnijverheid en vooral voor de Kandysche dansers die vuurdansen.
  Je kunt de volgende excursie toevoegen aan je reis:

  • Bezoek ’s avonds een Kandysche culturele dansvoorstelling. Lees meer

   Kandy cultural dance show

   Bij een bezoek aan Kandy hoort eigenlijk ook een bezoek aan een zogenaamde Cultural dance show.
   Kleurrijk uitgedoste dansers die een uur lang een wervelende dansshow uitvoeren.
   Het is een combinatie van dans, met een hoog acrobatisch gehalte en vuurspugen begeleidt door traditionele muziek.
   Het is niet alleen de traditionele Kandy dans, maar ook de beroemde West kust Duivels dans die wordt vertoond.
   Het is aan te raden om een half uur van te voren aanwezig te zijn.
   Prijs per persoon is € 12,=

   Totale duur van het optreden is ca. 1 uur.
   Je chauffeur haalt en brengt je.
   Geen minimum of maximum deelname

   Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken nu uw eigen reis” formulier.

  Overnachting in hotel in Kandy.

  Dag 07: Kandy – Dambulla – Sigiriya – Negombo

  Dambulla beelden bij opgang Golden Temple RondreizenInSriLanka.nlBereid je voor op een lange dag. Eerst bezoek je een specerijentuin om te leren over de oorsprong en geneeskundige aspecten van specerijen. Daarna vervolgt de reis naar Dambulla, een 160 meter hoge rots. In de grotten hiervan schuilde koning Valagam Bahu in de 1e eeuw voor Chr. en later maakte hij ze tot tempels. Iedere tempel herbergt een groot aantal Boeddhabeelden en fresco’s die tot de mooiste van het land worden gerekend. Sommige fresco’s zijn meer dan 2000 jaar oud en er is ook een enorme liggende Boeddha van 14 meter lang.

  Sigiriya Rock Complex entree RondreizenInSriLanka.nl’s Middags bezoek je de beroemde Sigiriya Leeuwenrots.Sigiriya-Rock-Complex-entree-RondreizenInSriLanka.nl Je chauffeur zet je bij de ingang af, daar zal hij op je wachten. Eerst loop je door het tuinencomplex met vijvers en dan kom je bij de trappen met aan beide kanten enorme, gebeeldhouwde leeuwenpoten. Hier start je beklimming. Je volgt eenvoudig het pad naar boven. Geniet van de adembenemende uitzichten over het omringende landschap.

  Sigiriya rots staat op de lijst van Unesco’s werelderfgoed sinds 1982 en wordt onofficieel het achtste wereldwonder genoemd. De rots staat 200 meter hoog in het omringende, vlakke landschap. Het duurt ongeveer twee uur om de citadel-rots te beklimmen en het is aan te raden dit of ‘s ochtends vroeg of laat in de middag te doen. De klim is de moeite waard, halverwege passeer je 22 prachtig bewaarde fresco’s, meest sensuele, half ontklede dames. Aan het einde van de klim wacht je een schitterend uitzicht vanaf de top. Je kijkt neer op het water, de tuinen en het complex van slotgrachten en in de verte tot aan de jungle verderop. Gebouwd in de 5e eeuw was dit grootse complex van geometrisch aangelegde tuinen, vijvers, fonteinen en fresco’s het paleis van koning Kasyapa.

  Overnachting in hotel in Negombo.

  Dag 08: Negombo – Colombo Airport

  Transfer naar het vliegveld voor vertrek.

  NB: Deze reis kan met 1 overnachting in Negombo ingekort of verlengd worden. Tijdens het boeken kunt u dat op het boekingsformulier aangeven.

 • Mijn Hotels

  Hieronder vindt u de lijst van de bij voorkeur door ons voor uw reis gebruikte hotels.

  BELANGRIJK:

  Deze lijst laat de door ons bij voorkeur te gebruiken hotels zien.

  De reservering hangt echter af van de beschikbaarheid van de gewenste accommodatie op dat moment.

  Vooral in het hoogseizoen kan het voorkomen dat er moet worden uitgeweken naar een alternatieve accommodatie.

  U wordt over een mogelijke wijziging altijd op de hoogte gesteld in de uiteindelijke boekingsbevestiging.

   

  De hotels
   3 sterren tour (Basic)4 sterren tour (Beter)
  ...
  Negombo Royal Castle Hotel Goldi Sands Hotel
  Galle Lady Hill Hotel Chaya Tranz Hotel (Hikkaduwa)
  Kandy Suisse Hotel Thilanka Hotel
  Tissimaharama/Yala Chandrika Hotel Chaya Wild Hotel
  Nuwara Eliya Glenfall Reach Hotel Grand Hotel
 • Inbegrepen in de reissom

  • Rondreis in airconditioned privéauto met Engels sprekende chauffeur (als u met meer dan 2 personen boekt wordt het een busje met chauffeur) gedurende dag 3 - dag 7
  • Alle overnachtingen in 3 of 4 sterren hotels (afhankelijk van uw keuze) op basis van logies/ontbijt
  • Excursie Bundala National Park
  • Het vervoer van maximaal 1 koffer en 1 stuks handbagage

  Niet inbegrepen in de reissom:

  • Entrée gelden tijdens excursies
  • Vluchten van Nederland naar Sri Lanka - retour
  • Excursies die in de tekst staan omschreven met bij te boeken of toe te voegen
  • Fooien
  NB: Het maximaal aantal reizigers per boeking is 6 personen
 • Reisduur per dag

  In onderstaande tabel ziet u per dag de gemiddelde programma-duur van uw dag (totale reistijd) en hoeveel uren u daarvan gemiddeld met uw auto onderweg bent (totale rijtijd).

  Reisduur
   SL06Totale reistijdTotale rijtijd
  Dag 01 20 - 30 minuten 20 - 30 minuten
  Dag 02    
  Dag 03 6,5 uur 2,5 uur
  Dag 04 7 uur 5 uur
  Dag 05 11 uur 4,75 uur
  Dag 06 4,5 uur 3,5 uur
  Dag 07 12 uur 7,75 uur
  Dag 08 20 - 30 minuten 20 - 30 minuten

  NB: Bovenstaande tabel betreft indicatie tijden. De tijden kunnen afwijken ivm de verkeerssituatie of omdat u langer dan gemiddeld de tijd neemt voor foto-stops of langer of korter dan gemiddeld bij de bezienswaardigheden uw tijd neemt.

Bereken mijn reis
08 Days Expedition Leopard
rondreis in privéauto met chauffeur
Negombo/ Galle/ Bundala Safari/ Kandy/ Sigiriya

Dagelijks vertrek. Kan 1 dag korter of langer.

€ 0,00
€ nan
Gegevens Hoofdboeker
/ /
Gegevens Medereiziger
Credit Card gegevens
/ /

Rondreizen in Sri Lanka

Tour on Land Pvt. Ltd.
38 0 / 85 Bullers Road Colombo 7
Sri Lanka

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06 81 19 22 23
® Copyright 2018 - RondreizenInSriLanka.nl Online platform developed and facilitated by Stichting Fairtrade Travel Network