14-daagse rondreis in Sri Lanka: Kwai Rivier

Vanaf € 999,50 per persoon bij 2 personen in auto met privéchauffeur


Met de 14-daagse rondreis in Sri Lanka Kwai rivier combineer je het beste van verschillende uitersten: relaxen op bounty stranden en avontuurlijke excursies in het binnenland, jezelf laven aan de telkens maar wisselende landschappen en met verbazing kennisnemen van indrukwekkende tempel complexen en eeuwenoude paleizen: Je bezoekt meerdere culturele en natuurlijke erfgoederen die op de Werelderfgoedlijst geplaatst zijn. Kortom: de Kwai rivier reis is een absolute aanrader als je op zoek bent naar de ideale verhouding tussen actief bezig zijn, cultuurschatten ontdekken en uitrusten aan idyllische stranden.

Dag tot dagprogramma

14 Dagen/13 nachten privérondreis in auto met chauffeur

Negombo/ Anuradhapura/ Polonaruwa/ Sigiriya/ Trincomalee/ Kandy/ Nuwara Eliya/ Kitulgala/ Unawatuna/ Mirissa/ Negombo

Dag 01: Vliegveld Colombo – Negombo

Negombo strand ondergaande zon RondreizenInSriLanka.nlJe komt aan op Colombo International Airport en wordt welkom geheten door onze vertegenwoordiger. Negombo ligt 15 km van het vliegveld en de rit ernaar toe duurt 20 tot 30 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Omdat Negombo dicht bij het vliegveld ligt, mooie brede zandstranden en een hele veilige zee heeft, trekt het veel toeristen aan. Het is een uitstekende plek om bij te komen van een verre, intercontinentale reis.

Negombo botenparkeerplaats RondreizenInSriLanka.nlNegombo is een traditionele Sri-Lankaanse vissersplaats. Het kleine stadje heeft verschillende gebouwen die stammen uit de Portugese en Hollandse koloniale tijd. De voornamelijk katholieke achtergrond van het stadje is duidelijk waarneembaar in het aantal kerken en heiligenbeelden die je hier ziet. Geniet van de kleurrijke vissersboten in de haven, ervaar het hectische centrum met de straatverkopers en verbaas je over de eindeloze variëteit aan tropische vis die je ’s ochtends vroeg op de vismarkt kan vinden. Soorten vis die je nog nooit hebt gezien maar die je op het menu van de ontelbare kleine restaurantjes in de stad kunt aantreffen.

Negombo centrum RondreizenInSriLanka.nlNegombo heeft alle voorzieningen die je verwacht in een plaats waar reizigers graag verblijven. Er is een grote verscheidenheid aan restaurants; Sri-Lankaanse, Aziatische en Europese, voor vleeseters, visliefhebbers, vegetariërs en ook een groot aantal bars.
Ontdek het kleurrijke stadje al lopend of in een traditionele Tuk-Tuk.

Je kunt de volgende excursies toevoegen aan je reis:

 • Negombo city and village tour. Lees meer

  Negombo city and village tour

  Vismarkt van NegomboIn auto met Engels sprekende chauffeur maak je een excursie door het vissersdorp Negombo en nabij gelegen dorpjes.

  Op het programma staat o.a. een bezoek aan:
  de traditionele vismarkt, met een keur aan Sri Lankaanse zoetwater en zoutwater vissoorten.
  de in 1672 door de Nederlanders gebouwde Fort poort (nu onderdeel van de gevangenis)
  het door de Nederlanders aangelegde kanaal dat als bevoorradingsroute werd aangelegd naar het Nederlandse gouvernement,
  de Saint Mary’s kerk met de roze kamer met daarin fraaie plafond schilderingen
  Agurukaramulla Boeddhistische tempel met een 6m lange Boeddha
  Een hindoe tempel.
  De prijs per persoon is €19,=

  Het minimum aantal deelnemers is 2
  De totale duur is ca. 3 uur.
  Engelssprekende chauffeur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Negombo lagune boot excursie en het Hollandse kanaal. Lees meer

  Negombo lagune bootexcursie

  Traditionele vissersboot RondreizenInSriLanka.nl IIEen tocht per motorboot door de lagune van Negombo.
  De lagune is omgroeid door mangrove en een waar vogelparadijs. Onderweg zie je meestal traditionele vissersbootjes met zij-drijvers die op kreeft, krab of garnalen vissen.
  Prijs per persoon is € 20,=

  Minimum aantal deelnemers is 2
  Engelssprekende gids aanwezig.
  Inclusief halen en brengen van en naar je hotel
  Totale duur is ca. 2,5 uur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Sri Lankan cooking experience. Lees meer

  Negombo - Sri Lankan cooking experience

  JeSpecerijen uit de Sri Lankaanse keuken gaat op deze excursie onder leiding van een lokale kok een Sri Lankaanse lunch koken bij een Sri Lankaanse familie thuis.

  Het wordt een traditionele Curry met rijst, die je daarna samen met je kok zult nuttigen.

  De Sri Lankaanse keuken varieert sterk per regio, maar door het hele land staat er bijna dagelijks een curry op het menu.
  De prijs per persoon is € 25,=

  Totale duur is ca 3 uur
  Je wordt gehaald en gebracht.
  Minimum deelname is 2 personen

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Negombo.

Dag 2: Negombo – Mihintale – Anuradhapura

Vanochtend ontmoet je je chauffeur die je de komende 12 dagen zal rondrijden in Sri Lanka in je privéauto. Slingerende wegen door pittoreske dorpen leiden je via Puttalam naar Mihintale, iets te oosten van Anuradhapura. Mihintale wordt beschouwd als de kraamkamer van het Boeddhisme in Sri Lanka. De rots is bezaaid met heiligdommen en rotswoningen. Een grote granieten trap van 1840 treden van 5 meter breedte leidt naar de top met schitterend uitzicht over het omringende landschap. Aan het einde van de middag kom je aan in je hotel.

Anuradhapura Kutam Pokuma dubbele baden RondreizenInSriLanka.nl’s Avonds een bezoek aan de archeologische site van Anuradhapura. De heilige stad Anuradhapura, nu in schilderachtige ruïnes, was ooit een groot centrum van Sri Lankaanse beschaving. De fascinerende oude ruïnes omvatten grote, belvormige stoepa’s gemaakt van kleine zongedroogde bakstenen, tempels, beeldhouwwerken, paleizen en oude drinkwater reservoirs. Met de introductie van het Boeddhisme groeide de stad in betekenis. Koning Kutakannatissa bouwde de eerste stad. Deze vesting werd vergroot door koning Vasabha. Hij voegde versterkte ingangspoorten toe. De ruïnes hiervan zijn nu nog te zien.

Gedurende het late Anuranhapura tijdperk (ca. 800-1100) waren de koninklijke familie en de adel grote aanhangers van het Boeddhisme. Vaak verleende zij opdrachten aan kunstenaars om kunstwerken te maken die aan de tempels werden geschonken. Als tegenprestatie steunden de tempels en de lokale Boeddhistische gemeenschap het regime van de koning. Kunstwerken met voorstellingen van de Avalokitesvara, de Bodhisattva van genade en compassie groeide in populariteit.

Overnachting in Anuradhapura.

Dag 03: Anuradhapura – Sigiriya – Polonnaruwa

Sigiriya rock aan de voet van de rots

Na het ontbijt vertrek naar de Sigiriya Leeuwenrots. Je chauffeur zet je bij de ingang af, hij zal op je wachten. Eerst loop je door het tuinencomplex met vijvers en dan kom je bij de trappen met aan beide kanten enorme, gebeeldhouwde leeuwenpoten. Hier beklim je het pad dat naar boven leidt en geniet je van de adembenemende uitzichten over het omringende landschap.

Sigiriya rotstekeningen RondreizenInSriLanka.nlSigiriya rots staat op de lijst van Unesco’s werelderfgoed sinds 1982 en wordt onofficieel het achtste wereldwonder genoemd. De rots staat 200 meter hoog in het omringende, vlakke landschap. Het duurt ongeveer twee uur om de citadel-rots te beklimmen en het is aan te raden dit of ‘s ochtends vroeg of laat in de middag te doen. De klim is de moeite waard, halverwege passeer je 22 prachtig bewaarde fresco’s, meest sensuele, half ontklede dames. Aan het einde van de klim wacht je een schitterend uitzicht vanaf de top. Je kijkt neer op het water, de tuinen en het complex van slotgrachten en in de verte tot aan de jungle verderop. Gebouwd in de 5e eeuw was dit grootse complex van geometrisch aangelegde tuinen, vijvers, fonteinen en fresco’s het paleis van koning Kasyapa.

Polonnaruwa Rankoth Vehera stupa RondreizenInSriLanka.nlDe reis gaat verder naar archeologische site in Polonnaruwa. Polonnaruwa werd vanaf de 7e eeuw door de Sri-Lankaanse koningen gebruikt als buitenplaats. In de 11e eeuw werd het de hoofdstad van Sri Lanka. Gedurende deze periode werd de stad ommuurd door drie concentrische muren, werden parken en tuinen aangelegd om de stad te verfraaien en werden talloze heiligdommen en tempels gebouwd. De stad en haar omgeving werd bewaterd door een enorm irrigatiecomplex die de Zee van Parakrama genoemd wordt (Parakrama Samudra).

Je kunt de volgende excursie toevoegen aan je reis:

 • Verken de ruïnes van Polonnaruwa op de fiets. Lees meer

  Polonnaruwa op de fiets

  Je wordt afgehaald bij het hotel en vertrekt per fiets naar de oude stad Polonnaruwa, de middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka.
  Nadat de entree tickets zijn gekocht (niet inbegrepen) brengt je eerst een bezoek aan het museum. Daar zijn maquettes van het hele complex en daar kun je je dus goed oriënteren op de route en de omvang van het complex.
  De 'cuadrangle', het vierkant, heeft de hoogste concentratie aan bouwwerken.
  Na afloop is er een lunch inbegrepen.
  Prijs per persoon is €37,50

  Er is geen minimum deelname
  Totale duur is ca 4 uur.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Minneriya jeep safari. Lees meer

  Polonnaruwa - Minneriya Jeep safari

  Minneriya-N.P. jeep safari RondReizen In Sri Lanka

  Je wordt bij het hotel opgehaald en gaat per Jeep op excursie door het Minneriya National Park.
  Minneriya staat o.a. bekend om haar kuddes wilde olifanten die vanuit de jungle zich te goed doen aan het sappige gras dat langs de oevers van het Minneriya reservoir groeit.
  Prijs per persoon is € 55,=
  Per jeep het Minneriya NP doorkruisen
  Totale duur is ca 4 uur
  Er is een minimum van 2 personen en maximum van 6
  De chauffeur/gids is Engelssprekend.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Polonnaruwa.

Dag 04: Polonnaruwa – Trincomalee

Na het ontbijt kun je kiezen of je de fietsexcursie wilt doen (als je er voor kiest die bij te boeken) of direct door wilt naar Trincomalee.

Overnachting in hotel in Trincomalee/Nilaveli.

Dag 05: Trincomalee

Trincomalee strand RondreizenInSriLanka.nlHet ondiepe water en eindeloze witte stranden maken Trincomalee een zeer geliefde strandbestemming. Je kunt genieten van het strand en van elke watersport je maar kunt bedenken. Historisch gezien is Trincomalee altijd een zeehaven geweest omdat de haven hier van nature diep is. Nog steeds gebruikt de Sri Lankaanse marine het als zodanig.

Geniet van je rust, van het strand of verken Trincomalee met haar koloniale gebouwen zoals het oude Hollandse Fort Frederic, de Koneswaram Hindoe tempel en de Kanniya warmwater bronnen.

Je kunt ook de volgende excursies toevoegen aan je reis:

 • Trincomalee walvis excursie in grote boot en dolfijn spotten. Lees meer

  Trincomalee walvis excursie grote boot (Mei- Oktober)

  Mirissa walvis excursie grote bootVertrek vanuit het hotel om 06:00 in de ochtend naar de haven van Trincomalee.
  Vergeet niet om je paspoort mee te nemen!
  De havenautoriteiten eisen van de kapitein een lijst van passagiers met paspoortnummers en dit kan door de douane worden geverifieerd.

  Vanuit de haven vaart de kapitein naar de plek waar de walvissen voor t laatst zijn gezien. Als hij ze heeft gespot vaart hij tot op een 50 meter van de walvissen, om je zo in de gelegenheid te stellen de walvissen goed te zien en tegelijkertijd, om de walvissen niet te storen in hun natuurlijke omgeving.
  Wel is het zo dat de walvissen uit nieuwsgierigheid vaak naar de boot toe komen.
  De walvissoorten die hier voorkomen zijn de Sperm Whale (potvis) en de Blue Whale (blauwe vinvis).
  Onderweg zul je vrijwel zeker ook Spinner Dolphin’s zien.

  Prijs per persoon €86,=

  De excursie duurt in totaal zo’n 4 uur.
  Paspoort meenemen
  Engels sprekende gids is aanwezig
  Inclusief transfer van het hotel naar de haven en retour.
  Schip is van de Sri Lankaanse Marine.
  Maximum aantal passagiers is 300

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Trincomalee Pigeon Island snorkelen in het Marine Nationale Park. Lees meer

  Trincomalee - Pigeon Island snorkelen

  Snorkelen in het Pigeon Island Marine National Park.
  Het rif is in het ondiepe water goed bereikbaar en kent een grote variëteit aan koralen. Er zwemmen koraalvissen in alle kleuren en met geluk zul je ook kleine haaien zien.
  Prijs per persoon is € 44,=

  Duur is ca 3 uur
  Geen minimum aantal deelnemers
  Engelssprekende gids is inbegrepen
  Transfer van en naar de boot in Nilavali vanaf het hotel is inbegrepen

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Trincomalee Kokkilai vogel reservaat. Lees meer

  Trincomalee - Kokkilai vogel reservaat

  De excursie start zo rond 6:00 u in de morgen.

  U wordt in een auto met chauffeur naar de Kokkilai lagune gebracht, waar u een boottocht maakt door het Kokkilai vogel reservaat.
  Hier ziet u een overvloed aan trekvogels, zwart-nek ooievaars en pelicanen.
  Prijs per persoon is € 50,=

  Totale duur van de excursie is ca. 3 uur
  Engels sprekende gids
  Minimum aantal deelnemers 2, maximum 6
  Je wordt gehaald en gebracht.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Trincomalee/Nilaveli.

Dag 06: Trincomalee – Kandy

Kandy Temple of the Tooth insideNa het ontbijt reis je verder naar Kandy. Onderweg stopt de chauffeur bij een batikfabriek waar je het handmatig bedrukken van de traditionele, kleurrijke Sri Lankaanse stoffen kan bewonderen. Later stopt hij ook bij een kokosnotenstalletje langs de weg waar je je dorst kunt lessen. Langzamerhand maakt de kustvlakte plaats voor heuvels en die weer in een bergachtig gebied. Je komt ’s middags aan in Kandy. Kandy is het culturele hart van Sri-Lanka en ligt prachtig aan de oever van een kunstmatig meer. Het was de laatste Britse hoofdstad en die Britse invloed is nog zichtbaar in de architectuur en de stadsplanning. Sri-Lankas belangrijkste boeddhistische tempel staat in Kandy: de Dalada Maligawan oftewel de Tempel van de Tand van Boeddha.

De legende vertelt dat nadat Boeddha werd gecremeerd, een van zijn tanden het vuur had overleefd en in de 4e eeuw naar Sri-Lanka werd gebracht. De tegenwoordige tempel werd in de 18e eeuw gebouwd als deel van het koninklijke paleis. De eigenlijke tand kan je niet zien omdat die omsloten wordt door de kleinste van een serie van zes gouden kistjes. Bij elke zonsopgang en zonsondergang slaan drummers op hun trommels om de opening en sluiting van de tempel aan te kondigen.

Kandy straatbeeld RondreizenInSriLanka.nlKandy zelf is een levendige stad met een uitgebreide markt waar je lokale producten, specerijen en kunstnijverheid kunt kopen. Straatverkopers verkopen hier al wat je maar kunt bedenken, de geur afkomstig van specerijen en etensstalletjes, de hectische sfeer en de koloniale gebouwen geven een overweldigende Aziatische en koloniale ervaring. Kandy is geroemd om haar kunstnijverheid en vooral voor de Kandysche dansers die vuurdansen.

Overnachting in hotel in Kandy.

Dag 07: Kandy

Kandy museum RondreizenInSriLanka.nlVandaag verken je Kandy in je eentje, te voet of per Tuk-Tuk, de Sri Lankaanse versie van de taxi.

Vergeet niet te onderhandelen over de prijs van je rit voordat je instapt.

Je kunt de volgende excursie toevoegen aan je reis:

 • Bezoek ’s avonds de Kandy cultural dance show. Lees meer

  Kandy cultural dance show

  Bij een bezoek aan Kandy hoort eigenlijk ook een bezoek aan een zogenaamde Cultural dance show.
  Kleurrijk uitgedoste dansers die een uur lang een wervelende dansshow uitvoeren.
  Het is een combinatie van dans, met een hoog acrobatisch gehalte en vuurspugen begeleidt door traditionele muziek.
  Het is niet alleen de traditionele Kandy dans, maar ook de beroemde West kust Duivels dans die wordt vertoond.
  Het is aan te raden om een half uur van te voren aanwezig te zijn.
  Prijs per persoon is € 12,=

  Totale duur van het optreden is ca. 1 uur.
  Je chauffeur haalt en brengt je.
  Geen minimum of maximum deelname

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Kandy Udawattakele National Park wandeling. Lees meer

  Kandy - Udawattakele National Park

  Jouw chauffeur brengt je vanuit het hotel naar het Udawattakele National Park Historic Forest.
  Daar kun je een wandeling van ongeveer 2 uur over de aangegeven paden maken.

  Udawattakele tropisch regenwoud, ligt ten noorden van de Tempel of the Tooth en grenst direct aan de bebouwde kom van Kandy.

  In het woud zijn veel apen, vogels, slangen en insecten te vinden.
  Het is er vochtig warm, bijna nat en heel erg groen.
  Dicht struikgewas met glanzend groene bladeren .
  Het is een secundair regenwoud. Dat betekent dat het oorspronkelijke bos is gekapt.
  De bomen zijn alweer 30 meter hoog en hebben een dicht dek. Vele soorten lianen slingeren zich om de bomen.
  Udawattakele is vooral bekend om zijn vogelrijkdom.

  Prijs per persoon is € 12,=

  Houdt rekening met bloedzuigers op regendagen.
  Je kunt deze wandeling op eigen gelegenheid maken. Jouw chauffeur brengt je naar de ingang en wacht daar.
  Je betaalt ter plaatse de entree voor het park (niet inbegrepen).
  Geen begeleiding
  Geen minimum of maximum deelname
  Duur van de wandeling is ca. 2 uur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Kandy.

Dag 08: Kandy –Nuwara Eliya

Nuwara Eliya thee verzamelen RondreizenInSriLanka.nlJe verlaat vandaag het tropische Kandy tijdens een hele schilderachtige rit naar het bergstadje Nuwara Eliya. De kronkelige wegen die naar Nuwara Eliya leiden voeren langs adembenemende vergezichten op bergen, bronnen, eindeloze theeplantages en prachtige luchten. Als je geluk hebt zie je de theeplukkers aan het werk.

Je chauffeur stopt bij een theeplantage en fabriek waar je het behandelen van de thee kan zien en een kopje van de wereldberoemde Ceylon thee kan proeven. Je zult nog nooit zo’n heerlijk kopje thee geproefd hebben.

Overnachting in hotel in Nuwara Eliya.

Dag 09: Nuwara Eliya – Kitulgala

Nuwara Eliya ligt op 1800 meter hoogte. De Britse koloniale regenten ontsnapte regelmatig aan de tropische hitte van het laagland naar het veel mildere klimaat van Nuwara Eliya. Het stadje werd in de 19e eeuw gebouwd nadat een Britse ontdekker, Samuel Baker, besloot om hier een buiten te bouwen. Het Victoriapark, de renbaan, het meer, de architectuur, de grote buitens (nu hotels waar je een typische ‘English tea’ kan krijgen) en ‘cottages’ geven je het gevoel ergens in Engeland te zijn. Het is een groene stad met een heilzaam klimaat en het thuisgebied van de overbekende Ceylon thee.

Kilani rivier bij Kitulgala RondreizenInSriLanka.nlNuwara Eliya wordt ook wel “Little England” genoemd vanwege de frisse, koele lucht, winterse atmosfeer, organische groentebedden (met ‘exotische’ groeten als bloemkool, wortel en prei), kloosters, kerken en andere koloniale monumenten.
Je bestemming vandaag is het dorp Kitulgala. Bezoek de locatie waar de film ‘Bridge of the River Kwai’ werd opgenomen.

Overnachting in hotel in Kitulgala.

Dag 10: Kitulgala

Kithulgala raften RondreizenInSriLanka.nlEen dag om te relaxen of om op excursie te gaan. Kitulgala is een klein dorp aan de rivier omringd door jungle met vele rubber- en banaanplantages.

Je kunt de volgende excursie toevoegen aan je reis:

 • Kitulgala wildwater varen. Lees meer

  Kitulgala Wildwater varen

  Kitulgala wildwater varen. Raften door de jungle Rondreizen in Sri Lanka

  Vanuit Kitulgala kun je wildwater raften over de Kelani Ganga rivier, met stroomversnellingen van de 2de en 3de categorie.

  De rivier voert door de jungle en slingert zich tussen de stijl uit het water oplopende heuvels.
  De tocht op de rivier duurt ca 1,5 - 2 uur en de totale afstand die wordt afgelegd is ca 6 km.
  Prijs per persoon €29,=

  Minimum aantal deelnemers 1
  Maximum aantal per raft 6
  Engelssprekende begeleiding
  De Excursie is inclusief helm en zwemvest

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Kitulgala

Dag 11: Kitulgala – Mirissa

Met de auto naar de zuidkust en het strand van Mirissa.

Overnachting in hotel in Mirissa.

Dag 12: Mirissa

Cocosnoten plukken RondreizenInSriLanka.nlEen hele dag om te relaxen. Mirissa is een rustige palmparadijs met meerdere baaien met prachtige witte stranden. Hier kan je genieten van een tropische cocktail, een lekkere curry eten op een van de terrassen en zwemmen in tropische wateren. Een goede plekken om uit te rusten, een goed boek te lezen en je Sri-Lankaanse rondreis of zelfs je leven te evalueren.

Als het paradijs bestaat, moet het wel op Mirissa lijken.

Je kunt de volgende excursie toevoegen aan je toer:

 • Mirissa Walvis excursie grote boot, Lees meer

  Mirissa walvis excursie grote boot (November- April)

  Mirissa walvis excursie grote bootVertrek vanuit het hotel in Mirissa om 06:00 in de ochtend naar de haven van Mirissa.
  Vergeet niet om je paspoort mee te nemen!
  De havenautoriteiten eisen van de kapitein een lijst van passagiers met paspoortnummers en dit kan door de douane worden geverifieerd.

  Vanuit de haven vaart de kapitein naar de plek waar de walvissen voor t laatst zijn gezien. Als hij ze heeft gespot vaart hij tot op een 50 meter van de walvissen, om je zo in de gelegenheid te stellen de walvissen goed te zien en tegelijkertijd, om de walvissen niet te storen in hun natuurlijke omgeving.
  Wel is het zo dat de walvissen uit nieuwsgierigheid vaak naar de boot toe komen.
  De walvissoorten die hier voorkomen zijn de Sperm Whale (potvis) en de Blue Whale (blauwe vinvis).
  Onderweg zul je vrijwel zeker ook Spinner Dolphin’s zien.

  Prijs per persoon €86,=

  De excursie duurt in totaal zo’n 4 uur.
  Paspoort meenemen
  Engels sprekende gids is aanwezig
  Inclusief transfer van het hotel naar de haven en retour.
  Schip is van de Sri Lankaanse Marine.
  Maximum aantal passagiers is 300

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

  of Mirissa Walvis excursie Trimaran Lees meer

  Mirissa Walvis excursie Trimaran (November- April)

  Mirissa Walvis excursie TrimaranVertrek vanuit het hotel in Mirissa om 06:00 in de ochtend naar Paradise Beach Club.

  Vergeet niet om je paspoort mee te nemen!
  De autoriteiten eisen van de kapitein een lijst van passagiers met paspoortnummers en dit kan door de douane worden geverifieerd.

  Vanuit de haven vaart de kapitein naar de plek waar de walvissen voor t laatst zijn gezien. Als hij ze heeft gespot vaart hij tot op een 50 meter van de walvissen, om je zo in de gelegenheid te stellen de walvissen goed te zien en tegelijkertijd, om de walvissen niet te storen in hun natuurlijke omgeving.
  Wel is het zo dat de walvissen uit nieuwsgierigheid vaak naar de boot toe komen.
  De walvissoorten die hier voorkomen zijn de Sperm Whale (potvis) en de Blue Whale (blauwe vinvis).
  Onderweg zul je vrijwel zeker ook Spinner Dolphin’s zien.
  Prijs per persoon is € 60,=

  De excursie duurt in totaal zo’n 4 uur.
  Paspoort meenemen
  Engels sprekende gids is aanwezig
  Inclusief transfer van het hotel naar de boot en retour.
  De boot is een Trimaran motorschip.
  Maximum aantal passagiers is 48.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Mirissa.

Dag 13: Mirissa – Galle – Negombo

Na het ontbijt reis je terug naar Negombo. Onderweg stop je voor een city-tour van het fort Galle.

Galle RondreizenInSriLanka.nlGalle ligt aan de zuidoost kust van Sri-Lanka en werd gesticht in de 16e eeuw door de Portugezen. Het bijna 35 hectaren grote fort van Galle werd in 1663 met huizen bebouwd door de Nederlanders tijdens hun bezetting van Sri-Lanka (1656-1796) en staat nog steeds. Het is het best bewaarde voorbeeld in Zuid en Zuid-Oost Azie van een versterkte stad door Europeanen gebouwd.

Galle staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Na het bezoek aan Galle, reis je door naar Colombo voor een korte city-tour. Je toert langs Fort, Pettah, het oude Hollandse ziekenhuis en Independant Square. Colombo is een fascinerende stad door de mix van Oost en West en van verleden en heden. Het is het commerciële hart van het land en dé plaats om te winkelen. Interessant om te bezoeken zijn de Boeddhistische en de Hindoe tempels, de kerken, het oude parlements gebouw, de dierentuin, musea en galeries.

Overnachting in hotel Negombo.

Dag 14: Negombo – Colombo Airport

Transfer naar het vliegveld voor vertrek.

NB: Deze reis kan met 1 overnachting in Mirissa worden ingekort of verlengd . Tijdens het boeken kun je dat op het "Bereken jouw reis" formulier aangeven.

De hotels waar je verblijft

Hieronder vind je de lijst van de bij voorkeur door ons voor jouw reis gebruikte hotels.

Zoals je ziet wordt er niet altijd een 3 of 4 sterren hotel gebruikt. Dit heeft te maken met de plaats van overnachting. Wij vinden de plaats van overnachting belangrijker dan of de beschikbare accommodatie voldoet aan een 3 of 4 sterren kwalificering.

Als er geen betere categorie hotel op deze plaats bestaat of beschikbaar is zullen we kiezen voor het best beschikbare alternatief en dat is soms dus een lagere categorie.

BELANGRIJK:

 • Deze lijst laat de door ons bij voorkeur te gebruiken hotels zien.
 • De reservering hangt echter af van de beschikbaarheid van de gewenste accommodatie op dat moment.
 • Vooral in het hoogseizoen kan het voorkomen dat er moet worden uitgeweken naar een alternatieve accommodatie.
 • Je wordt over een mogelijke wijziging altijd op de hoogte gesteld in de uiteindelijke boekingsbevestiging en beslist dan of je het aangeboden alternatief acceptabel vindt.
De hotels
 3 sterren tour (Basic)4 sterren tour (Beter)
Negombo Royal Castle Hotel Goldi Sands Hotel
Anuradhapura Palm Garden Hotel Palm Garden Hotel (3 star)
Polonnaruwa Sudu Araliya Hotel Deer Park Hotel
Trincomalee Pigeon Island Beach resort Chaya Blue Hotel
Kandy Suisse Hotel Thilanka Hotel
Nuwara Eliya Glenfall Reach Hotel Grand Hotel
Kitulgala Rafters Retreat Lodge Rafters Retreat Lodge (3 star)
Mirissa Paradise Beach Club Hotel Mandara Resort

Inbegrepen in de reissom

 • Rondreis in airconditioned privéauto met Engels sprekende chauffeur (als je met meer dan 2 personen boekt wordt het een busje met chauffeur) gedurende dag 2 - dag 9 en dag 11 en dag 13
 • Alle overnachtingen in 3 of 4 sterren hotels (afhankelijk van jouw keuze) op basis van logies/ontbijt
 • Op 24 december en 31 december diner inbegrepen
 • Het vervoer van maximaal 1 koffer en 1 stuks handbagage

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Entrée gelden tijdens excursies
 • Vluchten van Nederland naar Sri Lanka - retour
 • Excursie die in de tekst staan omschreven als "toe te voegen" of "bij te boeken"
 • Fooien

NB: Je kunt met maximaal 6 personen deze reis boeken. Wil je met meer mensen boeken dan verzoeken we je kontakt met ons op te nemen.

Reisduur per dag

In onderstaande tabel zie je per dag de gemiddelde programma-duur van je dag (totale reistijd) en hoeveel uren je daarvan gemiddeld met je auto onderweg bent (totale rijtijd).

Reisduur
 SL03Totale reistijdTotale rijtijd
Dag 01 20 - 30 minuten 20 - 30 minuten
Dag 02 10 uur 4 uur
Dag 03 5,5 uur 3 uur
Dag 04 3 uur 3 uur
Dag 05    
Dag 06 7 uur 5 uur
Dag 07    
Dag 08 4,5 uur 3,5 uur
Dag 09 3,5 uur 2,5 uur
Dag 10    
Dag 11 4 uur 4 uur
Dag 12    
Dag 13 8 uur 3,5 uur
Dag 14 20 - 30 minuten 20 - 30 minuten

NB: Bovenstaande tabel betreft indicatie tijden. De tijden kunnen afwijken ivm de verkeerssituatie of omdat je langer dan gemiddeld de tijd neemt voor foto-stops of langer of korter dan gemiddeld bij de bezienswaardigheden je tijd neemt.

Rondreis Kwai rivier boeken

Bereken mijn reis
14 Days Bridge over the river Kwai
rondreis in privéauto met chauffeur

Negombo/ Anuradhapura/ Polonaruwa/ Sigiriya/ Trincomalee/ Kandy/ Nuwara Eliya/ Kitulgala/ Unawatuna/ Mirissa/ Negombo
Dagelijks vertrek. Kan 1 dag korter of langer.

€ 0,00
€ nan
Gegevens Hoofdboeker
/ /
Gegevens Medereiziger
Credit Card gegevens
/ /

Rondreis 1 week

Kies uit drie verschillende rondreizen in Sri Lanka van ongeveer een week: van Expedition Leopard tot The King route.

Alle reizen 1 week

Rondreis 2 weken

Ontdek de mooiste plekjes van Sri Lanka tijdens de 14-daagse rondreis. Gedurende de reis ontdek je de veelzijdige cultuur en natuur van Sri Lanka.

Alle reizen 2 weken

Rondreis 3 weken

Bezichtig de prachtige tempelcomplexen en reis door de dichte jungle en pittoreske dorpjes van Sri Lanka tijdens de 20-daagse rondreis The Garden of Eden.

Alle reizen 3 weken

kandy museum

Rondreis op maat

Stel je eigen rondreis samen: boek een basisreis, voeg eventuele excursies toe en verleng jouw reis – indien gewenst - met een strandvakantie.

Stel zelf je rondreis samen

Rondreizen in Sri Lanka

Tour on Land Pvt. Ltd.
38 0 / 85 Bullers Road Colombo 7
Sri Lanka

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06 81 19 22 23
® Copyright 2018 - RondreizenInSriLanka.nl Online platform developed and facilitated by Stichting Fairtrade Travel Network