14-daagse rondreis in Sri Lanka: Buddha’s Tooth

Vanaf € 975,- per persoon bij 2 personen in auto met privéchauffeur


Zoals de naam van de rondreis al zegt, is de boeddhistische tempel de Sri Dalade Maligawan – de heilige Tempel van de Tand van Boeddha – een van de hoogtepunten van deze rondreis. De tempel dankt zijn naam aan de aanwezigheid van een tand van Boeddha en is een geliefd bedevaartsoord voor Boeddhisten vanuit de hele wereld. Deze reis geeft je een goede indruk van de culturele en natuurlijke hoogtepunten van het uitzonderlijk Sri Lanka. Het wordt je duidelijk waarom Sri Lanka een geliefde strandbestemming is en tegelijkertijd realiseer je je waarom ook ruim 40% van de Sri Lanka bezoekers er voor kiest het land rond te reizen, kennis te maken met de rijke culturele tradities en uitbundige natuur.

Dag tot dagprogramma

14 Dagen/ 13 Nachten rondreis in privéauto met chauffeur

Negombo/ Pinnawala/ Giritale/ Sigiriya, Polonnaruwa/ Matale/ Kandy/ Nuwara Eliya/ Yala (Tissamaharama)/ Hikkaduwa/ Galle

Dag 01: Vliegveld Colombo – Negombo

Negombo kanaal RondreizenInSriLanka.nlJe komt aan op Colombo International Airport en wordt welkom geheten door onze vertegenwoordiger. Negombo ligt 15 km van het vliegveld en de rit ernaar toe duurt, afhankelijk van het verkeer, 20 tot 30 minuten.

Omdat Negombo dicht bij het vliegveld ligt, mooie brede zandstranden en een hele veilige zee heeft, is het een geliefde bestemming. Het is een uitstekende plek om bij te komen van een lange, intercontinentale reis.

Negombo centrum RondreizenInSriLanka.nlNegombo is een traditioneel Sri Lankaanse vissersplaats. Het kleine stadje heeft verschillende gebouwen die stammen uit de Portugese en Hollandse koloniale tijd. De voornamelijk katholieke achtergrond van het stadje is duidelijk waarneembaar in het aantal kerken en heiligenbeelden die je hier ziet. Geniet van de kleurrijke vissersboten in de haven, ervaar het hectische centrum met de straatverkopers en verbaas je over de eindeloze variëteit aan tropische vis die je ’s ochtends vroeg op de vismarkt kan vinden. Soorten vis die je nog nooit hebt gezien maar die je op het menu van de ontelbare kleine restaurantjes in de stad kunt aantreffen.

Negombo strand RondreizenInSriLanka.nlNegombo heeft alle voorzieningen die je verwacht in een plaats waar reizigers graag verblijven. Er is een grote verscheidenheid aan restaurants; Sri Lankaanse, Aziatische en Europese, voor vleeseters, visliefhebbers, vegetariërs en ook een groot aantal bars. Ontdek het kleurrijke stadje al lopend of in een traditionele Tuk-Tuk.

Je kunt de volgende excursies toevoegen aan je reis:

 • Negombo city and village tour. Lees meer

  Negombo city and village tour

  Vismarkt van NegomboIn auto met Engels sprekende chauffeur maak je een excursie door het vissersdorp Negombo en nabij gelegen dorpjes.

  Op het programma staat o.a. een bezoek aan:
  de traditionele vismarkt, met een keur aan Sri Lankaanse zoetwater en zoutwater vissoorten.
  de in 1672 door de Nederlanders gebouwde Fort poort (nu onderdeel van de gevangenis)
  het door de Nederlanders aangelegde kanaal dat als bevoorradingsroute werd aangelegd naar het Nederlandse gouvernement,
  de Saint Mary’s kerk met de roze kamer met daarin fraaie plafond schilderingen
  Agurukaramulla Boeddhistische tempel met een 6m lange Boeddha
  Een hindoe tempel.
  De prijs per persoon is €19,=

  Het minimum aantal deelnemers is 2
  De totale duur is ca. 3 uur.
  Engelssprekende chauffeur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Negombo lagune boot excursie en het Hollandse kanaal. Lees meer

  Negombo lagune bootexcursie

  Traditionele vissersboot RondreizenInSriLanka.nl IIEen tocht per motorboot door de lagune van Negombo.
  De lagune is omgroeid door mangrove en een waar vogelparadijs. Onderweg zie je meestal traditionele vissersbootjes met zij-drijvers die op kreeft, krab of garnalen vissen.
  Prijs per persoon is € 20,=

  Minimum aantal deelnemers is 2
  Engelssprekende gids aanwezig.
  Inclusief halen en brengen van en naar je hotel
  Totale duur is ca. 2,5 uur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Sri Lankan cooking experience. Lees meer

  Negombo - Sri Lankan cooking experience

  JeSpecerijen uit de Sri Lankaanse keuken gaat op deze excursie onder leiding van een lokale kok een Sri Lankaanse lunch koken bij een Sri Lankaanse familie thuis.

  Het wordt een traditionele Curry met rijst, die je daarna samen met je kok zult nuttigen.

  De Sri Lankaanse keuken varieert sterk per regio, maar door het hele land staat er bijna dagelijks een curry op het menu.
  De prijs per persoon is € 25,=

  Totale duur is ca 3 uur
  Je wordt gehaald en gebracht.
  Minimum deelname is 2 personen

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Negombo.

Dag 02: Negombo – Pinnawala – Polonnaruwa

Pinnawela badende olifanten RondreizenInSriLanka.nlNa het ontbijt ontmoet je je chauffeur die je de komende tijd in een privéauto door Sri-Lanka zal rondrijden. De bestemming van vandaag is Polonnaruwa. Je eerste stop is Pinnawala. Het olifantenweeshuis in Pinnawala is een initiatief van de Sri-Lankaanse regering om één van haar nationale schatten, de olifant, te beschermen. Sri-Lanka heeft nog een grote olifantenpopulatie in het wild. Gewonde of verweesde dieren worden naar het weeshuis gebracht en daar opgevangen. Al 30 jaar worden hier gewonde dieren verzorgd en verpleegd en weesolifantjes grootgebracht. Momenteel wonen er zo’n 60 olifanten inclusief de baby-olifantjes die hier zijn geboren.

Pinnawela Olifant op weg naar wasplaats RondreizenInSriLanka.nlBekijk hier de zachtmoedige dieren van dichtbij; als je geluk hebt kun je misschien een van de baby’s de fles geven!

Je kunt ook in een van de restaurantjes in het dorp een tafel zoeken met een schitterend uitzicht over de rivier. Terwijl je luncht leiden de dierenverzorgers de olifanten, keurig op een rij, door het dorp naar de rivier om ze te laten baden. Het is een mooi gezicht om zo’n grote groep olifanten te zien spetteren en spelen en te genieten van het water!

Overnachting in hotel in Polonnaruwa.

Dag 03: Polonnaruwa – Sigiriya – Polonnaruwa

Polonnaruwa Rankoth Vehera stupa RondreizenInSriLanka.nlNa het ontbijt neemt je chauffeur je mee naar de archeologische site in Polonnaruwa. Polonnaruwa werd vanaf de 7e eeuw door de Sri-Lankaanse koningen gebruikt als buitenplaats. In de 11e eeuw werd het de hoofdstad van Sri Lanka. Gedurende deze periode werd de stad ommuurd met drie concentrische muren, werden parken en tuinen aangelegd om de stad te verfraaien en werden talloze heiligdommen en tempels gebouwd. De stad en haar omgeving werd bewaterd middels een enorm irrigatiecomplex die de Zee van Parakrama genoemd wordt (Parakrama Samudra).

Polonnaruwa Galvihara liggende Buddha RondreizenInSriLanka.nl’s Middags een bezoek aan de beroemde Sigiriya Leeuwenrots. Laat je chauffeur je bij de ingang afzetten en daar zal hij op je wachten.

Sigiriya rots staat op de lijst van Unesco’s werelderfgoed sinds 1982 en wordt onofficieel het achtste wereldwonder genoemd. De rots staat 200 meter hoog in het omringende, vlakke landschap. Het duurt ongeveer twee uur om de citadel-rots te beklimmen en het is aan te raden dit of ‘s ochtends vroeg of in de namiddag te doen.

Sigiriya frescos RondreizenInSriLanka.nlDe klim is de zeer moeite waard. Halverwege passeer je 22 prachtig bewaarde fresco’s, meest sensuele, half ontklede dames. Aan het einde van de klim wacht je een schitterend uitzicht vanaf de top. Je kijkt neer op het water, de tuinen en het complex van slotgrachten. In de verte zie je de jungle.

Gebouwd in de 5e eeuw was dit grootse complex van geometrisch aangelegde tuinen, vijvers, fonteinen en fresco’s het paleis van koning Kasyapa.

Overnachting in hotel in Polonnaruwa.

Dag 04: Polonnaruwa

Sigiriya zicht vanaf de top RondreizenInSriLanka.nlEen volle dag om Polonnaruwa te verkennen.

Je kunt de volgende excursies toevoegen aan je reis

 • Verken de ruïnes van Polonnaruwa op de fiets. Lees meer

  Polonnaruwa op de fiets

  Je wordt afgehaald bij het hotel en vertrekt per fiets naar de oude stad Polonnaruwa, de middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka.
  Nadat de entree tickets zijn gekocht (niet inbegrepen) brengt je eerst een bezoek aan het museum. Daar zijn maquettes van het hele complex en daar kun je je dus goed oriënteren op de route en de omvang van het complex.
  De 'cuadrangle', het vierkant, heeft de hoogste concentratie aan bouwwerken.
  Na afloop is er een lunch inbegrepen.
  Prijs per persoon is €37,50

  Er is geen minimum deelname
  Totale duur is ca 4 uur.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Polonnaruwa Minneriya jeep safari door het Nationale Park. Lees meer

  Polonnaruwa - Minneriya Jeep safari

  Minneriya-N.P. jeep safari RondReizen In Sri Lanka

  Je wordt bij het hotel opgehaald en gaat per Jeep op excursie door het Minneriya National Park.
  Minneriya staat o.a. bekend om haar kuddes wilde olifanten die vanuit de jungle zich te goed doen aan het sappige gras dat langs de oevers van het Minneriya reservoir groeit.
  Prijs per persoon is € 55,=
  Per jeep het Minneriya NP doorkruisen
  Totale duur is ca 4 uur
  Er is een minimum van 2 personen en maximum van 6
  De chauffeur/gids is Engelssprekend.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Polonnaruwa.

Dag 05: Polonnaruwa – Matale – Kandy

Polonnaruwa Rankoth Vehera stupa RondreizenInSriLanka.nlDe volgende stop tijdens de reis is de specerijentuin in Matale. Voor Europa waren specerijen zo waardevol (‘peper duur’) dat zij de voornaamste redenen waren voor de kolonisatie van delen van Sri Lanka door de Portugezen en de Hollanders. Tijdens je bezoek aan de tuin zie je hoe de specerijen die je dagelijks thuis in je keuken gebruikt groeien. Ook leer je hoe ze lokaal gebruikt worden voor hun geneeskrachtige eigenschappen.

Na een schilderachtige tocht over een drukke weg door de jungle en berglandschap kom je aan in Kandy. Kandy is het culturele hart van Sri-Lanka en ligt prachtig aan de oever van een kunstmatig meer. Het was de laatste Britse hoofdstad en die Britse invloed is nog zichtbaar in de architectuur en de stadsplanning.

Kandy Temple of the Tooth insideSri Lanka’s belangrijkste boeddhistische tempel staat in Kandy: de Dalada Maligawan oftewel de Tempel van de Tand van Boeddha. De legende vertelt dat nadat Boeddha werd gecremeerd, een van zijn tanden het vuur had overleefd en in de 4e eeuw naar Sri-Lanka werd gebracht. De tegenwoordige tempel werd in de 18e eeuw gebouwd als deel van het koninklijke paleis. De eigenlijke tand kan je niet zien omdat die omsloten wordt door de kleinste van een serie van zes gouden kistjes. Bij elke zonsopgang en zonsondergang slaan drummers op hun trommels om de opening en sluiting van de tempel aan te kondigen.

Kandy straatbeeld RondreizenInSriLanka.nlKandy zelf is een levendige stad met een uitgebreide markt waar je lokale producten, specerijen en kunstnijverheid kunt kopen. Straatverkopers verkopen hier al wat je maar kunt bedenken. De geur afkomstig van specerijen en etensstalletjes, de hectische sfeer en de koloniale gebouwen geven een overweldigende Aziatische en koloniale ervaring. Kandy is geroemd om haar kunstnijverheid en vooral voor de Kandysche dansers die vuurdansen.

Overnachting in hotel in Kandy.

Dag 06: Kandy – Peradeniya – Kandy

Peradeniya botanische tuin RondreizenInSriLanka.nlVandaag een bezoek aan de Peradeniya Botanische Tuin. De tuin is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het werd tijdens de regering van koning Vikrama Bahu III in de 14e eeuw gebouwd. De grootste attractie is de orchideeënkas waar je meer dan 300 variëteiten van deze prachtige bloem aantreft. In de specerijentuin krijg je een proeve van de bomen en planten die in de traditionele Ayurvedische geneeskunde worden gebruikt. Daarna reis je weer terug naar Kandy.

Je kunt de volgende excursie toevoegen aan je reis:

 • Bezoek ’s avonds een Kandy cultural dance show. Lees meer

  Kandy cultural dance show

  Bij een bezoek aan Kandy hoort eigenlijk ook een bezoek aan een zogenaamde Cultural dance show.
  Kleurrijk uitgedoste dansers die een uur lang een wervelende dansshow uitvoeren.
  Het is een combinatie van dans, met een hoog acrobatisch gehalte en vuurspugen begeleidt door traditionele muziek.
  Het is niet alleen de traditionele Kandy dans, maar ook de beroemde West kust Duivels dans die wordt vertoond.
  Het is aan te raden om een half uur van te voren aanwezig te zijn.
  Prijs per persoon is € 12,=

  Totale duur van het optreden is ca. 1 uur.
  Je chauffeur haalt en brengt je.
  Geen minimum of maximum deelname

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Udawattakele National Park wandeling. Lees meer

  Kandy - Udawattakele National Park

  Jouw chauffeur brengt je vanuit het hotel naar het Udawattakele National Park Historic Forest.
  Daar kun je een wandeling van ongeveer 2 uur over de aangegeven paden maken.

  Udawattakele tropisch regenwoud, ligt ten noorden van de Tempel of the Tooth en grenst direct aan de bebouwde kom van Kandy.

  In het woud zijn veel apen, vogels, slangen en insecten te vinden.
  Het is er vochtig warm, bijna nat en heel erg groen.
  Dicht struikgewas met glanzend groene bladeren .
  Het is een secundair regenwoud. Dat betekent dat het oorspronkelijke bos is gekapt.
  De bomen zijn alweer 30 meter hoog en hebben een dicht dek. Vele soorten lianen slingeren zich om de bomen.
  Udawattakele is vooral bekend om zijn vogelrijkdom.

  Prijs per persoon is € 12,=

  Houdt rekening met bloedzuigers op regendagen.
  Je kunt deze wandeling op eigen gelegenheid maken. Jouw chauffeur brengt je naar de ingang en wacht daar.
  Je betaalt ter plaatse de entree voor het park (niet inbegrepen).
  Geen begeleiding
  Geen minimum of maximum deelname
  Duur van de wandeling is ca. 2 uur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Kandy.

Dag 07: Kandy - Nuwara Eliya

Nuwara Eliya Landschap RondreizenInSriLanka.nlJe verlaat vandaag het tropische Kandy tijdens een hele schilderachtige rit naar het bergstadje Nuwara Eliya. De kronkelige wegen die naar Nuwara Eliya leiden voeren langs adembenemende vergezichten op bergen, bronnen, eindeloze theeplantages en prachtige luchten.

Als je geluk hebt zie je de theeplukkers aan het werk. Je chauffeur stopt bij een theeplantage en fabriek waar je het behandelingsproces van de thee kunt zien en een kopje van de wereldberoemde Ceylon thee kunt proeven. Je zult nog nooit zo’n heerlijk kopje thee geproefd hebben.

Overnachting in hotel in Nuwara Eliya.

Dag 08: Nuwara Eliya

Nuwara Eliya Theeplantage bijgebouwen RondreizenInSriLanka.nlEen dag om te relaxen of om het stadje te verkennen. Nuwara Eliya ligt op 1800 meter hoogte. De Britse koloniale regenten ontsnapten regelmatig aan de tropische hitte van het laagland naar het veel mildere klimaat van Nuwara Eliya.

Het stadje werd in de 19e eeuw gebouwd nadat een Britse ontdekker, Samuel Baker, besloot om hier een buiten te bouwen. Het Victoriapark, de renbaan, het meer, de architectuur, de grote buitens (nu hotels waar je een typische ‘English tea’ kan krijgen) en ‘cottages’ geven je het gevoel ergens in Engeland te zijn. Het is een groene stad met een heilzaam klimaat en het thuisgebied van de overbekende Ceylon thee.

Nuwara Eliya wordt ook wel “Little England” genoemd vanwege de frisse, koele lucht, winterse atmosfeer, organische groentebedden (met ‘exotische’ groeten als bloemkool, wortel en prei), kloosters, kerken en andere koloniale monumenten.

Je kunt de volgende excursies toevoegen aan je reis:

 • Nuwara Eliya Horton Plains wandeling door het National Park. Lees meer

  Nuwara Eliya – Horton Plains wandeling

  Horton Plains plattegrond Rondreizen In Sri Lanka

  Horton Plains plattegrond Rondreizen In Sri Lanka
  Vroeg in de ochtend (ca. 05:15u) vertrek uit het hotel en per auto naar het Horton Plains National Park.
  Het is een uitgestrekt grasland en jungle op een hoogte van zo’n 2200m.
  De gids kent het gebied en zijn bewoners op zijn duimpje.
  Prijs per persoon is € 69,=

  Totale duur van de wandeling en inclusief de transfer van en naar het park is ca. 5,5 uur.
  Engelssprekende gids en entree van het park is inbegrepen
  Minimum 2 deelnemers.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Nuwara Eliya Horton Plains jeep safari. Lees meer

  Nuwara Eliya – Horton Plains jeep safari

  Jeep safari naar Horton Plains National Park.

  Het is het hoogste plateau van Sri Lanka met een fraai landschap van grasland, bos en hoge bergpieken.

  Prijs per persoon is € 50,=

  Totale duur van de excursie is ca. 2,5 uur, inclusief de rit van en naar het park.
  Engelssprekende gids en entree van het park is inbegrepen
  Minimum aantal deelnemers is 2 en het maximum is 6.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Nuwara Eliya Golf experience. Lees meer

  Nuwara Eliya Golf experience

  Een green met veel historie

  Deze excursie stelt je in de gelegenheid om een partijtje te golfen of om een clinic (als je geen ervaring hebt) bij te wonen op deze historische 18 hole golfbaan.
  Vele nationale en internationale beroemdheden zijn je voorgegaan bij het slaan van een balletje op deze in 1889 opgerichte Nuwara Eliya Golf Club.

  Je wordt gehaald en teruggebracht naar je hotel.
  Prijs per persoon is € 99,=

  Clubs, Green fee en ballen zijn inbegrepen
  Engelssprekende begeleiding
  Dresscode is overhemd en lange broek (nette korte broek met voldoende lengte wordt geaccepteerd)

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Nuwara Eliya.

Dag 09: Nuwara Eliya – Ella – Tissamaharama

’s Ochtends neemt je chauffeur je mee naar Ella. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf Ella Gap met schitterende vergezichten over de zuidelijke vlaktes van Sri Lanka.

Je reist verder naar Tissamaharama. Tijdens deze reis geniet je van het prachtige heuvellandschap terwijl je afzakt naar het mildere klimaat van het zuidwesten van Sri Lanka. Onderweg kom je langs de Ravana watervallen. De naam verwijst naar koning Ravana uit de epische Ramayana. Het zijn de breedste watervallen in Sri Lanka.

Overnachting in hotel in Tissamaharama.

Dag 10: Yala

Yala N.P. Tijgers RondreizenInSriLanka.nl’s Ochtends een vroege game-drive per jeep in Yala Nationale Park. Yala Nationale Park is een van de beste parken in de wereld om luipaarden te observeren en te kunnen fotograferen. Er leven ongeveer 35 luipaarden in het park, waarschijnlijk de grootste dichtheid in de wereld. Andere dieren die in het park gezien kunnen worden zijn olifanten, lippenberen, verschillende soorten herten, apen, maki en krokodillen. Yala East heeft een grote variëteit aan watervogels.

’s Avonds breng je een bezoek aan de Kararagama tempel. De tempel is een van de weinige heiligdommen in Sri Lanka is die door zowel de Sinhala Boeddhisten, de Sri Lankaanse Hindoe Tamils, de moslims, als het Vedda volk wordt vereerd.

Overnachting in hotel in Tissamaharama.

Dag 11: Tissamaharama – Hikkaduwa

De reis gaat vandaag via de kust. Je doet eerst Hummanaya aan waar je in de rotsformatie een bijzonder gat ziet, gecreëerd door de zee, daarna kom je aan in het strandplaatsje Hikkaduwa.

Overnachting in hotel in Hikkaduwa.

Dag 12: Hikkaduwa – Galle – Hikkaduwa

Galle RondreizenInSriLanka.nlEen dag om te relaxen op het strand. ’s Avonds een bezoek aan Galle. Galle werd gesticht in de 16e eeuw door de Portugezen. Het bijna 35 hectare grote fort van Galle werd in 1663 met huizen bebouwd door de Nederlanders tijdens hun bezetting van Sri-Lanka (1656-1796). Het is het best bewaarde voorbeeld in Zuid en Zuid-Oost Azie van een door Europeanen gebouwde versterkte stad.

Galle staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Overnachting in hotel in Hikkaduwa.

Dag 13: Hikkaduwa – Negombo

Colombo nederlands museum RondreizenInSriLanka.nlJe verlaat het strand om via Colombo terug te gaan naar Negombo. In Colombo zie je de wijken Fort, Pettah en Wolfendhal, ga je langs de Dutch Church, Hulftsdorp Law Courts, de oude parlementsgebouwen en het oude Hollandse ziekenhuis dat nu omgebouwd is tot restaurants, door het residentiële Cinnamon Gardens en verder naar Independence Square waar je voor een korte wandeling de auto verlaat.

Colombo is een fascinerende stad door de mix van Oost en West en van verleden en heden. Interessant om te bezoeken zijn de Boeddhistische en de Hindoe tempels, de kerken, het oude parlementsgebouw, de dierentuin, musea en galeries. Colombo is het commerciële hart van het land en dé plaats om te winkelen.

Overnachting in hotel in Negombo.

Dag 14: Negombo – Vliegveld

Transfer naar het vliegveld voor vertrek.

NB: Deze reis kan met 1 overnachting in Hikkaduwa worden ingekort of verlengd . Tijdens het boeken kun je dat op het boekingsformulier aangeven.

De hotels waar je verblijft

Hieronder vind je de lijst van de bij voorkeur door ons voor jouw reis gebruikte hotels.

Zoals je ziet wordt er niet altijd een 3 of 4 sterren hotel gebruikt. Dit heeft te maken met de plaats van overnachting. Wij vinden de plaats van overnachting belangrijker dan of de beschikbare accommodatie voldoet aan een 3 of 4 sterren kwalificering.

Als er geen betere categorie hotel op deze plaats bestaat of beschikbaar is zullen we kiezen voor het best beschikbare alternatief en dat is soms dus een lagere categorie.

BELANGRIJK:

 • Deze lijst laat de door ons bij voorkeur te gebruiken hotels zien.
 • De reservering hangt echter af van de beschikbaarheid van de gewenste accommodatie op dat moment.
 • Vooral in het hoogseizoen kan het voorkomen dat er moet worden uitgeweken naar een alternatieve accommodatie.
 • Je wordt over een mogelijke wijziging altijd op de hoogte gesteld in de uiteindelijke boekingsbevestiging en beslist dan of je het aangeboden alternatief acceptabel vindt.
De hotels
 3 sterren tour (Basic)4 sterren tour (Beter)
...
Negombo Royal Castle Hotel Goldi Sands Hotel
Polonnaruwa Sudu Araliya Hotel Deer Park Hotel
Kandy Suisse Hotel Thilanka Hotel
Nuwara Eliya Glenfall Reach Hotel Grand Hotel
Tissimaharama/Yala Chandrika Hotel Chaya Wild Hotel
Hikkaduwa Coral Sands Chaya Tranz

Inbegrepen in de reissom

 • Rondreis in airconditioned privéauto met Engels sprekende chauffeur (als je met meer dan 2 personen boekt wordt het een busje met chauffeur) gedurende dag 2 - dag 13
 • Alle overnachtingen in 3 of 4 sterren hotels (afhankelijk van jouw keuze) op basis van logies/ontbijt
 • Op 24 december en 31 december diner inbegrepen
 • Excursie Yala National Park
 • Het vervoer van maximaal 1 koffer en 1 stuks handbagage

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Entrée gelden tijdens excursies
 • Vluchten van Nederland naar Sri Lanka - retour
 • Alle excursies die in de tekst worden omschreven met toe te voegen of bij te boeken
 • Fooien

NB: Je kunt met maximaal 6 personen deze reis boeken. Wil je met meer mensen boeken dan verzoeken we je kontakt met ons op te nemen.

 

Reisduur per dag

In onderstaande tabel zie je per dag de gemiddelde programma-duur van je dag (totale reistijd) en hoeveel uren je daarvan gemiddeld met je auto onderweg bent (totale rijtijd).

Reisduur
 SL11Totale reistijdTotale rijtijd
Dag 01 20 - 30 minuten 20 - 30 minuten
Dag 02  9 uur 6,5 uur
Dag 03 7 uur 4 uur
Dag 04 4 uur 0,75 uur
Dag 05 5,5 uur 3,5 uur
Dag 06 4,5 uur 1,5 uur
Dag 07 4,5 uur ç
Dag 08    
Dag 09 8 uur 4,5 uur
Dag 10 7,5 uur 1,5 uur
Dag 11 6 uur 4,5 uur
Dag 12 3,5 uur 1,5 uur
Dag 13 6 uur 3 uur
Dag 14 20 - 30 minuten 20 - 30 minuten

NB: Bovenstaande tabel betreft indicatie tijden. De tijden kunnen afwijken ivm de verkeerssituatie of omdat je langer dan gemiddeld de tijd neemt voor foto-stops of langer of korter dan gemiddeld bij de bezienswaardigheden je tijd neemt.

Rondreis Buddha’s Tooth boeken

Bereken mijn reis
14 Days Buddha's Tooth
rondreis in privéauto met chauffeur

Negombo/ Pinnawala/ Giritale/ Sigiriya, Polonnaruwa/ Matale/ Kandy/ Nuwara Eliya/ Yala (Tissamaharama)/ Hikkaduwa/ Galle
Dagelijks vertrek. Kan 1 dag korter of langer.

€ 0,00
€ nan
Gegevens Hoofdboeker
/ /
Gegevens Medereiziger
Credit Card gegevens
/ /

Rondreis 1 week

Kies uit drie verschillende rondreizen in Sri Lanka van ongeveer een week: van Expedition Leopard tot The King route.

Alle reizen 1 week

Rondreis 2 weken

Ontdek de mooiste plekjes van Sri Lanka tijdens de 14-daagse rondreis. Gedurende de reis ontdek je de veelzijdige cultuur en natuur van Sri Lanka.

Alle reizen 2 weken

Rondreis 3 weken

Bezichtig de prachtige tempelcomplexen en reis door de dichte jungle en pittoreske dorpjes van Sri Lanka tijdens de 20-daagse rondreis The Garden of Eden.

Alle reizen 3 weken

Kandy museum

Rondreis op maat

Stel je eigen rondreis samen: boek een basisreis, voeg eventuele excursies toe en verleng jouw reis – indien gewenst - met een strandvakantie.

Stel zelf je rondreis samen

Rondreizen in Sri Lanka

Tour on Land Pvt. Ltd.
38 0 / 85 Bullers Road Colombo 7
Sri Lanka

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06 81 19 22 23
® Copyright 2018 - RondreizenInSriLanka.nl Online platform developed and facilitated by Stichting Fairtrade Travel Network