14-daagse rondreis in Sri Lanka: Expeditie Olifant

Vanaf € 860,- per persoon bij 2 personen in auto met privéchauffeur


De 14-daagse rondreis Expeditie Olifant is perfect voor de natuurliefhebbers onder ons. Tijdens de tour bezoek je onder begeleiding van jouw Engelssprekende chauffeur het olifantenweeshuis in Pinnawela waar gewonde of verweesde olifanten worden opgevangen. Bekijk hoe de olifanten spelen in de rivier de Maha Oya of voer een van de babyolifantjes. Je brengt daarnaast een bezoek aan het Minneriya National Park met grote kuddes wilde olifanten. Natuurlijk voert de reis je ook langs fraaie tempel complexen en kun je genieten van het adembenemende uitzicht vanaf Sigiriya rock. De reis eindigt aan de oostelijke stranden van Sri Lanka bij Trincomalee. Waarom zou je de Malediven aan doen als je deze stranden tot je beschikking hebt.

Dag tot dagprogramma

14 Dagen/ 13 Nachten rondreis privéauto met chauffeur

Negombo/ Pinnawala/ Kandy/ Peradeniya/ Matale/ Dambulla/ Sigiriya/ Polonnaruwa/ Minneriya/ Trincomalee/ Nilaveli/ Negombo

Dag 01 - 02: Vliegveld Colombo – Negombo

Negombo kerk RondreizenInSriLanka.nlJe komt aan op Colombo International Airport en wordt welkom geheten door onze vertegenwoordiger.

Negombo ligt 15 km van het vliegveld en de rit ernaar toe duurt afhankelijk van het verkeer 20 tot 30 minuten. Omdat Negombo dicht bij het vliegveld ligt, mooie brede zandstranden en een hele veilige zee heeft, trekt het veel reizigers. Het is een uitstekende plek om bij te komen van een lange, intercontinentale reis.

Negombo kanaal RondreizenInSriLanka.nlNegombo is een traditionele Sri Lankaanse vissersplaats. Het kleine stadje heeft verschillende gebouwen die stammen uit de Portugese en Hollandse koloniale tijd. De voornamelijk katholieke achtergrond van het stadje is duidelijk waarneembaar in het aantal kerken en heiligenbeelden die je hier ziet. Geniet van de kleurrijke vissersboten in de haven, ervaar het hectische centrum met de straatverkopers en verbaas je over de eindeloze variëteit aan tropische vis die je ’s ochtends vroeg op de vismarkt kan vinden. Soorten vis die je nog nooit hebt gezien maar die je op het menu van de ontelbare kleine restaurantjes in de stad kunt aantreffen.

Negombo strand ondergaande zon RondreizenInSriLanka.nlNegombo heeft alle voorzieningen die je verwacht in een plaats waar reizigers graag verblijven. Er is een grote verscheidenheid aan restaurants; Sri-Lankaanse, Aziatische en Europese, voor vleeseters, visliefhebbers, vegetariërs en ook een groot aantal bars.

Ontdek het kleurrijke stadje al lopend of in een traditionele Tuk-Tuk.
Je kunt de volgende excursies toevoegen aan je reis:

 • Negombo city and village tour. Lees meer

  Negombo city and village tour

  Vismarkt van NegomboIn auto met Engels sprekende chauffeur maak je een excursie door het vissersdorp Negombo en nabij gelegen dorpjes.

  Op het programma staat o.a. een bezoek aan:
  de traditionele vismarkt, met een keur aan Sri Lankaanse zoetwater en zoutwater vissoorten.
  de in 1672 door de Nederlanders gebouwde Fort poort (nu onderdeel van de gevangenis)
  het door de Nederlanders aangelegde kanaal dat als bevoorradingsroute werd aangelegd naar het Nederlandse gouvernement,
  de Saint Mary’s kerk met de roze kamer met daarin fraaie plafond schilderingen
  Agurukaramulla Boeddhistische tempel met een 6m lange Boeddha
  Een hindoe tempel.
  De prijs per persoon is €19,=

  Het minimum aantal deelnemers is 2
  De totale duur is ca. 3 uur.
  Engelssprekende chauffeur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Negombo lagune boot excursie en het Hollandse kanaal. Lees meer

  Negombo lagune bootexcursie

  Traditionele vissersboot RondreizenInSriLanka.nl IIEen tocht per motorboot door de lagune van Negombo.
  De lagune is omgroeid door mangrove en een waar vogelparadijs. Onderweg zie je meestal traditionele vissersbootjes met zij-drijvers die op kreeft, krab of garnalen vissen.
  Prijs per persoon is € 20,=

  Minimum aantal deelnemers is 2
  Engelssprekende gids aanwezig.
  Inclusief halen en brengen van en naar je hotel
  Totale duur is ca. 2,5 uur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Negombo Sri Lankan cooking experience. Lees meer

  Negombo - Sri Lankan cooking experience

  JeSpecerijen uit de Sri Lankaanse keuken gaat op deze excursie onder leiding van een lokale kok een Sri Lankaanse lunch koken bij een Sri Lankaanse familie thuis.

  Het wordt een traditionele Curry met rijst, die je daarna samen met je kok zult nuttigen.

  De Sri Lankaanse keuken varieert sterk per regio, maar door het hele land staat er bijna dagelijks een curry op het menu.
  De prijs per persoon is € 25,=

  Totale duur is ca 3 uur
  Je wordt gehaald en gebracht.
  Minimum deelname is 2 personen

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

2 x Overnachting in hotel in Negombo.

Dag 03: Negombo –Pinnawala - Kandy

Rijstveld met ibis op voorgrond RondreizenInSriLanka.nlNa het ontbijt ontmoet je je chauffeur die je de komende 11 dagen Sri Lanka zal laten zien in je privéauto. De bestemming van vandaag is Kandy.

Je verlaat het relatief vlakke kustlandschap en reist door het heuvelgebied. Kleine kronkelige wegen door landelijke gebieden leiden naar een meer agrarisch platteland. Je ziet rijstvelden met witte ibissen en boeren die hun land bewerken met traditioneel gereedschap.

Negombo traditioneel huisje RondreizenInSriLanka.nlDe boerenbevolking heeft een hard en simpel bestaan. Ze verdienen genoeg om van te leven maar te weinig om echt deel te nemen aan en te profiteren van de snelle groei van Sri Lanka’s economie. De regering van Sri Lanka doet haar best om de infrastructuur te verbeteren en dat brengt hoop voor de nabije toekomst. Je eerste stop is Pinnawala. Het olifantenweeshuis in Pinnawala is een initiatief van de Sri Lankaanse regering om één van haar nationale schatten, de olifant, te beschermen. Sri-Lanka heeft nog een grote olifantenpopulatie in het wild. Gewonde of verweesde dieren worden naar het weeshuis gebracht en daar opgevangen. Al 30 jaar worden hier gewonde dieren verzorgd en verpleegd en weesolifantjes grootgebracht. Momenteel wonen er zo’n 60 olifanten inclusief de baby-olifantjes die hier zijn geboren. Bekijk hier de zachtmoedige dieren van dichtbij; als je geluk hebt kun je misschien een van de baby’s de fles geven!

Je kunt ook in een van de restaurantjes in het dorp een tafel zoeken met een schitterend uitzicht over de rivier. Terwijl je luncht leiden de dierenverzorgers de olifanten, keurig op een rij, door het dorp naar de rivier om ze te laten baden. Het is een mooi gezicht om zo’n grote groep olifanten te zien spetteren en spelen en te genieten van het water! Aansluitend ga je verder naar Kandy. Dichterbij Kandy reis je door een dichte, groene en weelderige jungle. De vlakte heeft plaats gemaakt voor heuvels die langzaam veranderen in bergen. Het verkeer wordt steeds drukker en hoe dichter je bij Kandy komt hoe meer kleine bedrijfjes je langs de weg zal zien.

Overnachting in hotel in Kandy.

Dag 04: Kandy – Peradeniya – Kandy

Peradeniya botanische tuin RondreizenInSriLanka.nl’s Ochtends bezoek je de Peradeniya Botanische Tuin. De tuin is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het werd tijdens de regering van koning Vikrama Bahu III in de 14e eeuw gebouwd.

De grootste attractie is de orchideeënkas waar je meer dan 300 variëteiten van deze prachtige bloem aantreft. In de specerijentuin krijg je een proeve van de bomen en planten die in de traditionele Ayurvedische geneeskunde worden gebruikt. Daarna reis je weer terug naar Kandy.

Kandy Temple of the Tooth insideKandy is het culturele hart van Sri-Lanka en ligt prachtig aan de oever van een kunstmatig meer. Het was de laatste Britse hoofdstad en die Britse invloed is nog zichtbaar in de architectuur en de stadsplanning. Sri-Lankas belangrijkste boeddhistische tempel staat in Kandy: de Dalada Maligawan oftewel de Tempel van de Tand van Boeddha.

De legende vertelt dat nadat Boeddha werd gecremeerd, een van zijn tanden het vuur had overleefd en in de 4e eeuw naar Sri-Lanka werd gebracht. De tegenwoordige tempel werd in de 18e eeuw gebouwd als deel van het koninklijke paleis. De eigenlijke tand kan je niet zien omdat die omsloten wordt door de kleinste van een serie van zes gouden kistjes. Bij elke zonsopgang en zonsondergang slaan drummers op hun trommels om de opening en sluiting van de tempel aan te kondigen.

Kandy straatbeeld RondreizenInSriLanka.nlKandy zelf is een levendige stad met een uitgebreide markt waar je lokale producten, specerijen en kunstnijverheid kunt kopen. Straatverkopers verkopen hier al wat je maar kunt bedenken, de geur afkomstig van specerijen en etensstalletjes, de hectische sfeer en de koloniale gebouwen geven een overweldigende Aziatische en koloniale ervaring. Kandy is geroemd om haar kunstnijverheid en vooral voor de Kandysche dansers die vuurdansen.

Je kunt de volgende excursie toevoegen aan je reis:

 • Bezoek ’s avonds een Kandy cultural danceshow. Lees meer

  Kandy cultural dance show

  Bij een bezoek aan Kandy hoort eigenlijk ook een bezoek aan een zogenaamde Cultural dance show.
  Kleurrijk uitgedoste dansers die een uur lang een wervelende dansshow uitvoeren.
  Het is een combinatie van dans, met een hoog acrobatisch gehalte en vuurspugen begeleidt door traditionele muziek.
  Het is niet alleen de traditionele Kandy dans, maar ook de beroemde West kust Duivels dans die wordt vertoond.
  Het is aan te raden om een half uur van te voren aanwezig te zijn.
  Prijs per persoon is € 12,=

  Totale duur van het optreden is ca. 1 uur.
  Je chauffeur haalt en brengt je.
  Geen minimum of maximum deelname

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Wandeltocht in Udawattakele National Park. Lees meer

  Kandy - Udawattakele National Park

  Jouw chauffeur brengt je vanuit het hotel naar het Udawattakele National Park Historic Forest.
  Daar kun je een wandeling van ongeveer 2 uur over de aangegeven paden maken.

  Udawattakele tropisch regenwoud, ligt ten noorden van de Tempel of the Tooth en grenst direct aan de bebouwde kom van Kandy.

  In het woud zijn veel apen, vogels, slangen en insecten te vinden.
  Het is er vochtig warm, bijna nat en heel erg groen.
  Dicht struikgewas met glanzend groene bladeren .
  Het is een secundair regenwoud. Dat betekent dat het oorspronkelijke bos is gekapt.
  De bomen zijn alweer 30 meter hoog en hebben een dicht dek. Vele soorten lianen slingeren zich om de bomen.
  Udawattakele is vooral bekend om zijn vogelrijkdom.

  Prijs per persoon is € 12,=

  Houdt rekening met bloedzuigers op regendagen.
  Je kunt deze wandeling op eigen gelegenheid maken. Jouw chauffeur brengt je naar de ingang en wacht daar.
  Je betaalt ter plaatse de entree voor het park (niet inbegrepen).
  Geen begeleiding
  Geen minimum of maximum deelname
  Duur van de wandeling is ca. 2 uur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Kandy.

Dag 05: Kandy – Matale – Dambulla

Dambulla beelden bij opgang Golden Temple RondreizenInSriLanka.nlJe verlaat Kandy en verdiept je in het culturele erfgoed van Sri Lanka. De eerste stop tijdens de reis is de specerijentuin in Matale. Voor Europa waren specerijen zo waardevol (‘zo duur als peper’) dat zij de voornaamste redenen waren voor de kolonisatie van delen van Sri-Lanka door de Portugezen en de Hollanders. Tijdens je bezoek aan de tuin zie je hoe de specerijen uit je keuken groeien en leer je hoe ze gebruikt worden voor hun geneeskrachtige eigenschappen.

Hierna reis je door naar de Aluvihare rotstempel. Op deze historische locatie werden in Sri Lanka de Boeddhistische geschriften voor het eerst neergeschreven op ola (palm) bladeren.

Dambulla rotstempel RondreizenInSriLanka.nlHet volgende onderdeel van de reis vandaag is de Dambulla grottempel. Dambulla is een 160 meter hoge rots en hierin bevindt zich een serie van vijf boeddhistische graftempels. Iedere tempel herbergt een groot aantal Boeddhabeelden en fresco’s die tot de mooiste van het land worden gerekend. In de grotten schuilde koning Valagam Bahu in de 1e eeuw voor Chr. en later maakte hij ze tot tempels. Sommige fresco’s zijn meer dan 2000 jaar oud en er is ook een enorme liggende Boeddha van 14 meter lang. De tempels zijn op verschillende tijdstippen gerestaureerd en staan op de Unesco werelderfgoedlijst sinds 1991.

Het is een flink steile klim van 125 meter tot aan de ingang van de vijf grotten maar het uitzicht onderweg is adembenemend en echt de moeite waard. De tweede grot is het meest imposant. Het huist 150 menshoge beelden, o.a. van de hindoegoden Vishnu en Ganesha.

Overnachting in hotel in Dambulla.

Dag 06: Dambulla – Sigiriya – Dambulla

Na het ontbijt vertrek naar de Sigiriya Leeuwenrots. Je chauffeur zet je bij de ingang af, hij zal op je wachten. Eerst loop je door het tuinencomplex met vijvers en dan kom je bij de trappen met aan beide kanten enorme, gebeeldhouwde leeuwenpoten. Hier beklim je het pad dat naar boven leidt en geniet je van de adembenemende uitzichten over het omringende landschap.

Sigiriya Rock Complex entree RondreizenInSriLanka.nlSigiriya rots staat op de lijst van Unesco’s werelderfgoed sinds 1982 en wordt onofficieel het achtste wereldwonder genoemd. De rots staat 200 meter hoog in het omringende, vlakke landschap. Het duurt ongeveer twee uur om de citadel-rots te beklimmen en het is aan te raden dit of ‘s ochtends vroeg of laat in de middag te doen.

Sigiriya rotstekeningen RondreizenInSriLanka.nlDe klim is de moeite waard, halverwege passeer je 22 prachtig bewaarde fresco’s, meest sensuele, half ontklede dames. Aan het einde van de klim wacht je een schitterend uitzicht vanaf de top.

Je kijkt neer op het water, de tuinen en het complex van slotgrachten en in de verte tot aan de jungle verderop. Gebouwd in de 5e eeuw was dit grootse complex van geometrisch aangelegde tuinen, vijvers, fonteinen en fresco’s het paleis van koning Kasyapa.

Overnachting in hotel in Dambulla.

Dag 07: Dambulla – Minneriya – Polonnaruwa

Minneriya N.P. olifanten RondreizenInSriLanka.nlNa het ontbijt neemt je chauffeur je mee naar het Minneriya nationale Park. Hier stap je in een Jeep voor een safari toer door het park.

Minneriya is een trekpleister voor olifanten die hiernaartoe trekken vanuit de omringende jungle om te grazen aan de oevers van het Minneriya reservoir tijdens het droogseizoen. Na het bezoek aan het park reis je door naar Polonnaruwa.

Overnachting in hotel in Polonnaruwa.

Polonnaruwa monikken in gebed bij Gal Vihara RondreizenInSriLanka.nlDag 08: Polonnaruwa

Bezoek aan de archeologische site in Polonnaruwa.
Polonnaruwa werd vanaf de 7e eeuw door de Sri-Lankaanse koningen gebruikt als buitenplaats. In de 11e eeuw werd het de hoofdstad van Sri Lanka. Gedurende deze periode werd de stad ommuurd door drie concentrische muren, werden parken en tuinen aangelegd om de stad te verfraaien en werden talloze heiligdommen en tempels gebouwd. De stad en haar omgeving werd bewaterd door een enorm irrigatiecomplex die de Zee van Parakrama genoemd wordt (Parakrama Samudra).

Je kunt de volgende excursie toevoegen aan je reis:

 • Verken de ruïnes van Polonnaruwa op de fiets. Lees meer

  Polonnaruwa op de fiets

  Je wordt afgehaald bij het hotel en vertrekt per fiets naar de oude stad Polonnaruwa, de middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka.
  Nadat de entree tickets zijn gekocht (niet inbegrepen) brengt je eerst een bezoek aan het museum. Daar zijn maquettes van het hele complex en daar kun je je dus goed oriënteren op de route en de omvang van het complex.
  De 'cuadrangle', het vierkant, heeft de hoogste concentratie aan bouwwerken.
  Na afloop is er een lunch inbegrepen.
  Prijs per persoon is €37,50

  Er is geen minimum deelname
  Totale duur is ca 4 uur.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Minneriya Jeep Safari. Lees meer

  Polonnaruwa - Minneriya Jeep safari

  Minneriya-N.P. jeep safari RondReizen In Sri Lanka

  Je wordt bij het hotel opgehaald en gaat per Jeep op excursie door het Minneriya National Park.
  Minneriya staat o.a. bekend om haar kuddes wilde olifanten die vanuit de jungle zich te goed doen aan het sappige gras dat langs de oevers van het Minneriya reservoir groeit.
  Prijs per persoon is € 55,=
  Per jeep het Minneriya NP doorkruisen
  Totale duur is ca 4 uur
  Er is een minimum van 2 personen en maximum van 6
  De chauffeur/gids is Engelssprekend.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Polonnaruwa.

Dag 09: Polonnaruwa – Trincomalee – Nilaveli

Na het ontbijt vertrek naar het strand aan de oostkust, naar Trincomalee. Het ondiepe water en eindeloze witte stranden maken Trincomalee een zeer geliefde strandbestemming. Je kunt genieten van het strand en van elke watersport je maar kunt bedenken. Historisch gezien is Trincomalee altijd een zeehaven geweest omdat de haven hier van nature diep is. Nog steeds gebruikt de Sri Lankaanse marine het als zodanig.

Overnachting in hotel in Nilaveli (dorpje bij Trincomalee)

Trincomalee strand RondreizenInSriLanka.nlDag 10 – 12: Nilaveli

Geniet van je rust, van het strand of verken Trincomalee met haar koloniale gebouwen zoals het oude Hollandse Fort Frederic, de Koneswaram Hindoe tempel en de Kanniya warmwater bronnen.

Je kunt ook de volgende excursies toevoegen aan je reis:

 • Walvis en dolfijn spotten in Trincomalee. Lees meer

  Trincomalee walvis excursie grote boot (Mei- Oktober)

  Mirissa walvis excursie grote bootVertrek vanuit het hotel om 06:00 in de ochtend naar de haven van Trincomalee.
  Vergeet niet om je paspoort mee te nemen!
  De havenautoriteiten eisen van de kapitein een lijst van passagiers met paspoortnummers en dit kan door de douane worden geverifieerd.

  Vanuit de haven vaart de kapitein naar de plek waar de walvissen voor t laatst zijn gezien. Als hij ze heeft gespot vaart hij tot op een 50 meter van de walvissen, om je zo in de gelegenheid te stellen de walvissen goed te zien en tegelijkertijd, om de walvissen niet te storen in hun natuurlijke omgeving.
  Wel is het zo dat de walvissen uit nieuwsgierigheid vaak naar de boot toe komen.
  De walvissoorten die hier voorkomen zijn de Sperm Whale (potvis) en de Blue Whale (blauwe vinvis).
  Onderweg zul je vrijwel zeker ook Spinner Dolphin’s zien.

  Prijs per persoon €86,=

  De excursie duurt in totaal zo’n 4 uur.
  Paspoort meenemen
  Engels sprekende gids is aanwezig
  Inclusief transfer van het hotel naar de haven en retour.
  Schip is van de Sri Lankaanse Marine.
  Maximum aantal passagiers is 300

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Pigeon Island snorkelen, in het Marine Nationale Park. Lees meer

  Trincomalee - Pigeon Island snorkelen

  Snorkelen in het Pigeon Island Marine National Park.
  Het rif is in het ondiepe water goed bereikbaar en kent een grote variëteit aan koralen. Er zwemmen koraalvissen in alle kleuren en met geluk zul je ook kleine haaien zien.
  Prijs per persoon is € 44,=

  Duur is ca 3 uur
  Geen minimum aantal deelnemers
  Engelssprekende gids is inbegrepen
  Transfer van en naar de boot in Nilavali vanaf het hotel is inbegrepen

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken nu uw eigen reis” formulier.

 • Bezoek aan Kokkilai Vogel reservaat. Lees meer

  Trincomalee - Kokkilai vogel reservaat

  De excursie start zo rond 6:00 u in de morgen.

  U wordt in een auto met chauffeur naar de Kokkilai lagune gebracht, waar u een boottocht maakt door het Kokkilai vogel reservaat.
  Hier ziet u een overvloed aan trekvogels, zwart-nek ooievaars en pelicanen.
  Prijs per persoon is € 50,=

  Totale duur van de excursie is ca. 3 uur
  Engels sprekende gids
  Minimum aantal deelnemers 2, maximum 6
  Je wordt gehaald en gebracht.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Trincomalee city tour en bezoek aan Koneshwaram tempel. Lees meer

  Trincomalee City tour en Koneshwaram tempel

  Per auto met chauffeur en Engelssprekende gids een city-tour in Trincomalee. Er wordt o.a. een bezoek gebracht aan het in 1624 door de Portugezen gebouwde Fort Freddrick.

  Het fort ligt op een landtong en is zowel door de Nederlanders –die het herbouwden- en door de Engelsen gebruikt. Verder wordt er een bezoek gebracht aan de 2400 jaar oude, op een rots gesitueerde Koneshwaram tempel en aan de begraafplaats van in de 2e wereldoorlog gevallen Britse soldaten.

  Prijs per persoon is € 22,50

  Duur is ca. 3 uur
  Minimum aantal deelnemers is 2
  Engelssprekende gids
  Auto met chauffeur vanaf het hotel

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Cocosnoten plukken RondreizenInSriLanka.nl3 x overnachting in hotel in Nilaveli (dorpje bij Trincomalee)

Dag 13: Nilaveli – Negombo

Verlaat het strand en reis terug naar Negombo.

Overnachting in hotel in Negombo.

Dag 14: Negombo – Colombo Airport

Transfer naar het vliegveld voor vertrek.

NB: Deze reis kan met 1 overnachting in Nilaveli worden ingekort of verlengd . Tijdens het boeken kun je dat op het boekingsformulier aangeven.

De hotels waar je verblijft

Hieronder vind je de lijst van de bij voorkeur door ons voor jouw reis gebruikte hotels.

Zoals je ziet wordt er niet altijd een 3 of 4 sterren hotel gebruikt. Dit heeft te maken met de plaats van overnachting. Wij vinden de plaats van overnachting belangrijker dan of de beschikbare accommodatie voldoet aan een 3 of 4 sterren kwalificering.

Als er geen betere categorie hotel op deze plaats bestaat of beschikbaar is zullen we kiezen voor het best beschikbare alternatief en dat is soms dus een lagere categorie.

BELANGRIJK:

 • Deze lijst laat de door ons bij voorkeur te gebruiken hotels zien.
 • De reservering hangt echter af van de beschikbaarheid van de gewenste accommodatie op dat moment.
 • Vooral in het hoogseizoen kan het voorkomen dat er moet worden uitgeweken naar een alternatieve accommodatie.
 • Je wordt over een mogelijke wijziging altijd op de hoogte gesteld in de uiteindelijke boekingsbevestiging en beslist dan of je het aangeboden alternatief acceptabel vindt.
De hotels
 3 sterren tour (Basic)4 sterren tour (Beter)
Negombo Royal Castle Hotel Goldi Sands Hotel
Kandy Suisse Hotel Thilanka Hotel
Dambulla Thilanka Hotel Amaya Lake Hotel
Polonnaruwa Sudu Araliya Hotel Deer Park Hotel
Trincomalee Pigeon Island Beach resort Chaya Blue Hotel

Inbegrepen in de reissom

 • Rondreis in airconditioned privéauto met Engels sprekende chauffeur (als je met meer dan 2 personen boekt wordt het een busje met chauffeur) gedurende dag 2 - dag 13
 • Alle overnachtingen in 3 of 4 sterren hotels (afhankelijk van je keuze) op basis van logies/ontbijt
 • Op 24 december en 31 december diner inbegrepen
 • Excursie Yala National Park
 • Het vervoer van maximaal 1 koffer en 1 stuks handbagage

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Entrée gelden tijdens excursies
 • Vluchten van Nederland naar Sri Lanka - retour
 • Alle excursies die in de tekst worden omschreven met toe te voegen of bij te boeken
 • Fooien

NB: Je kunt met maximaal 6 personen deze reis boeken. Wil je met meer mensen boeken dan verzoeken we je kontakt met ons op te nemen.

Reisduur per dag

In onderstaande tabel zie je per dag de gemiddelde programma-duur van jouw dag (totale reistijd) en hoeveel uren je daarvan gemiddeld met je auto onderweg bent (totale rijtijd).

Reisduur
 SL02Totale reistijdTotale rijtijd
Dag 01 20 - 30 minuten 20 - 30 minuten
Dag 02    
Dag 03 9 uur 5 uur
Dag 04 4,5 uur 1,5 uur
Dag 05 7 uur 3 uur
Dag 06 4 uur 1,5 uur
Dag 07 6 uur 1,75 uur
Dag 08 5,5 uur 1,5 uur
Dag 09 3 uur 3 uur
Dag 10    
Dag 11    
Dag 12    
Dag 13 5,5 uur 5,5 uur
Dag 14 20 - 30 minuten 20 - 30 minuten

NB: Bovenstaande tabel betreft indicatie tijden. De tijden kunnen afwijken ivm de verkeerssituatie of omdat je langer dan gemiddeld de tijd neemt voor foto-stops of langer of korter dan gemiddeld bij de bezienswaardigheden je tijd neemt.

Rondreis Expeditie Olifant boeken

Bereken mijn reis
14 Days Expedition Elephant
rondreis in privéauto met chauffeur
Negombo/ Pinnawala/ Kandy/ Peradeniya/ Matale/ Dambulla/ Sigiriya/ Polonnaruwa/ Minneriya/ Trincomalee/ Nilaveli/ Negombo

Dagelijks vertrek. Kan 1 dag korter of langer.

€ 0,00
€ nan
Gegevens Hoofdboeker
/ /
Gegevens Medereiziger
Credit Card gegevens
/ /

Rondreis 1 week

Kies uit drie verschillende rondreizen in Sri Lanka van ongeveer een week: van Expedition Leopard tot The King route.

Alle reizen 1 week

Rondreis 2 weken

Ontdek de mooiste plekjes van Sri Lanka tijdens de 14-daagse rondreis. Gedurende de reis ontdek je de veelzijdige cultuur en natuur van Sri Lanka.

Alle reizen 2 weken

Rondreis 3 weken

Bezichtig de prachtige tempelcomplexen en reis door de dichte jungle en pittoreske dorpjes van Sri Lanka tijdens de 20-daagse rondreis The Garden of Eden.

Alle reizen 3 weken

Kandy museum

Rondreis op maat

Stel je eigen rondreis samen: boek een basisreis, voeg eventuele excursies toe en verleng jouw reis – indien gewenst - met een strandvakantie.

Stel zelf je rondreis samen

Rondreizen in Sri Lanka

Tour on Land Pvt. Ltd.
38 0 / 85 Bullers Road Colombo 7
Sri Lanka

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06 81 19 22 23
® Copyright 2018 - RondreizenInSriLanka.nl Online platform developed and facilitated by Stichting Fairtrade Travel Network