16-daagse rondreis Sri Lanka: End of the World

Vanaf € 1.199,- per persoon bij 2 personen in auto met privéchauffeur


Verdiep je in het koloniale verleden en de boeddhistische cultuur die Sri Lanka kent. Tijdens de End of the World rondreis maak je een reis door de tijd. Je bezoekt de eeuwenoude Leeuwenrots in Sigiriya, het 19e eeuwse bergstadje Nuwara Eliya gebouwd door de Britten, waar je eindeloze theeplantages vindt en het fort Galle dat in 1663 gebouwd werd door de Nederlanders tijdens de koloniale overheersing van Sri Lanka. Indrukwekkende bouwsels uit roemruchte (7e eeuwse) dynastieën en een adembenemende treinreis die je afrond met een spektakulaire wandeling. Je komt tot rust aan een heerlijk strand bij Tangalle.

Dag tot dagprogramma

16 Dagen / 15 Nachten rondreis in privéauto met chauffeur

Negombo/ Mihintale/ Anuradhapura/ Sigiriya/ Giritale/ Polonnaruwa/ Habarana/ Minneriya/ Kaudulla/ Dambulla/ Matale/ Kandy/ Nuwara Eliya/ Horton Plains/ Train to Ella/ Tangalle/ Galle

Dag 01: Vliegveld Colombo – Negombo

Negombo lagune monding vissersboot RondreizenInSriLanka.nlJe komt aan op Colombo International Airport en wordt welkom geheten door onze vertegenwoordiger.

Negombo ligt 15 km van het vliegveld en de rit ernaar toe duurt, afhankelijk van het verkeer, 20 tot 30 minuten.

Omdat Negombo dicht bij het vliegveld ligt, mooie brede zandstranden en een hele veilige zee heeft, is het een geliefde bestemming. Het is een uitstekende plek om bij te komen van een lange, intercontinentale reis.

Negombo strand ondergaande zon RondreizenInSriLanka.nlNegombo is een traditionele Sri Lankaanse vissersplaats. Het kleine stadje heeft verschillende gebouwen die stammen uit de Portugese en Hollandse koloniale tijd. De voornamelijk katholieke achtergrond van het stadje is duidelijk waarneembaar in het aantal kerken en heiligenbeelden die je hier ziet. Geniet van de kleurrijke vissersboten in de haven, ervaar het hectische centrum met de straatverkopers en verbaas je over de eindeloze variëteit aan tropische vis die je ’s ochtends vroeg op de vismarkt kan vinden. Soorten vis die je nog nooit hebt gezien maar die je op het menu van de ontelbare kleine restaurantjes in de stad kunt aantreffen.

Negombo centrum RondreizenInSriLanka.nlNegombo heeft alle voorzieningen die je verwacht in een plaats waar reizigers graag verblijven. Er is een grote verscheidenheid aan restaurants; Sri Lankaanse, Aziatische en Europese, voor vleeseters, visliefhebbers, vegetariërs en ook een groot aantal bars.
Ontdek het kleurrijke stadje al lopend of in een traditionele Tuk-Tuk.

Je kunt de volgende excursies toevoegen aan je reis:

 • Negombo city and village tour. Lees meer

  Negombo city and village tour

  Vismarkt van NegomboIn auto met Engels sprekende chauffeur maak je een excursie door het vissersdorp Negombo en nabij gelegen dorpjes.

  Op het programma staat o.a. een bezoek aan:
  de traditionele vismarkt, met een keur aan Sri Lankaanse zoetwater en zoutwater vissoorten.
  de in 1672 door de Nederlanders gebouwde Fort poort (nu onderdeel van de gevangenis)
  het door de Nederlanders aangelegde kanaal dat als bevoorradingsroute werd aangelegd naar het Nederlandse gouvernement,
  de Saint Mary’s kerk met de roze kamer met daarin fraaie plafond schilderingen
  Agurukaramulla Boeddhistische tempel met een 6m lange Boeddha
  Een hindoe tempel.
  De prijs per persoon is €19,=

  Het minimum aantal deelnemers is 2
  De totale duur is ca. 3 uur.
  Engelssprekende chauffeur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Negombo lagune boot excursie en het Hollandse kanaal. Lees meer

  Negombo lagune bootexcursie

  Traditionele vissersboot RondreizenInSriLanka.nl IIEen tocht per motorboot door de lagune van Negombo.
  De lagune is omgroeid door mangrove en een waar vogelparadijs. Onderweg zie je meestal traditionele vissersbootjes met zij-drijvers die op kreeft, krab of garnalen vissen.
  Prijs per persoon is € 20,=

  Minimum aantal deelnemers is 2
  Engelssprekende gids aanwezig.
  Inclusief halen en brengen van en naar je hotel
  Totale duur is ca. 2,5 uur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Sri Lankan cooking experience. Lees meer

  Negombo - Sri Lankan cooking experience

  JeSpecerijen uit de Sri Lankaanse keuken gaat op deze excursie onder leiding van een lokale kok een Sri Lankaanse lunch koken bij een Sri Lankaanse familie thuis.

  Het wordt een traditionele Curry met rijst, die je daarna samen met je kok zult nuttigen.

  De Sri Lankaanse keuken varieert sterk per regio, maar door het hele land staat er bijna dagelijks een curry op het menu.
  De prijs per persoon is € 25,=

  Totale duur is ca 3 uur
  Je wordt gehaald en gebracht.
  Minimum deelname is 2 personen

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Negombo.

Dag 02: Negombo – Mihintale – Anuradhapura

Anuradhapura Ruwanwelisaya stupa RondreizenInSriLanka.nlNa het ontbijt ontmoet je je chauffeur die je de komende dagen Sri Lanka zal laten zien in je privéauto. Slingerende wegen door pittoreske dorpen leiden je via Puttalam naar Mihintale, iets te oosten van Anuradhapura. Mihintale wordt beschouwd als de kraamkamer van het Boeddhisme in Sri Lanka. De rots is bezaaid met heiligdommen en rotswoningen. Een grote granieten trap van 1840 treden van 5 meter breedte leidt naar de top met schitterend uitzicht over het omringende landschap. Aan het einde van de middag kom je aan in je hotel.

Overnachting in Anuradhapura.

Dag 03: Anuradhapura

Anuradhapura Kutam Pokuma dubbele baden RondreizenInSriLanka.nlVandaag een bezoek aan de archeologische site van Anuradhapura. De heilige stad Anuradhapura, nu in schilderachtige ruïnes, was ooit een groot centrum van Sri Lankaanse beschaving. De fascinerende oude ruïnes omvatten grote, belvormige stoepa’s gemaakt van kleine zongedroogde bakstenen, tempels, beeldhouwwerken, paleizen en oude drinkwater reservoirs. Met de introductie van het Boeddhisme groeide de stad in betekenis. Koning Kutakannatissa bouwde de eerste stad. Deze vesting werd vergroot door koning Vasabha. Hij voegde versterkte ingangspoorten toe. De ruïnes hiervan zijn nu nog te zien.

Gedurende het late Anuranhapura tijdperk (ca. 800-1100) waren de koninklijke familie en de adel grote aanhangers van het Boeddhisme. Vaak verleenden zij opdrachten aan kunstenaars om kunstwerken te maken die aan de tempels werden geschonken. Als tegenprestatie steunden de tempels en de lokale Boeddhistische gemeenschap het regime van de koning. Kunstwerken met voorstellingen van de Avalokitesvara, de Bodhisattva van genade en compassie groeide in populariteit.

Overnachting in Anuradhapura.

Dag 04: Anuradhapura – Sigiriya – Polonnaruwa

Sigiriya Rock Complex entree RondreizenInSriLanka.nlNa het ontbijt vertrek naar de Sigiriya Leeuwenrots. Je chauffeur zet je bij de ingang af en zal daar op je wachten. Eerst loop je door het tuinencomplex met vijvers en dan kom je bij de trappen met aan beide kanten enorme, gebeeldhouwde leeuwenpoten. Hier start de klim over het pad dat naar boven leidt en geniet je van de adembenemende uitzichten over het omringende landschap.

Sigiriya rotstekeningen RondreizenInSriLanka.nlSigiriya rots staat op de lijst van Unesco’s werelderfgoed sinds 1982 en wordt onofficieel het achtste wereldwonder genoemd. De rots staat 200 meter hoog in het omringende, vlakke landschap. Het duurt ongeveer twee uur om de citadel-rots te beklimmen en het is aan te raden dit of ‘s ochtends vroeg of in de namiddag te doen. De klim is zeer de moeite waard. halverwege passeer je 22 prachtig bewaarde fresco’s, meest sensuele, half ontklede dames. Aan het einde van de klim wacht je een schitterend uitzicht vanaf de top. Je kijkt neer op het water, de tuinen en het complex van slotgrachten. In de verte zie je de jungle. Gebouwd in de 5e eeuw was dit grootse complex van geometrisch aangelegde tuinen, vijvers, fonteinen en fresco’s het paleis van koning Kasyapa.

Overnachting in hotel in Polonnaruwa.

Polonnaruwa monikken in gebed bij Gal Vihara RondreizenInSriLanka.nlDag 05: Polonnaruwa

Polonnaruwa werd vanaf de 7e eeuw door de Sri-Lankaanse koningen gebruikt als buitenplaats. In de 11e eeuw werd het de hoofdstad van Sri Lanka. Gedurende deze periode werd de stad ommuurd door drie concentrische muren, werden parken en tuinen aangelegd om de stad te verfraaien en werden talloze heiligdommen en tempels gebouwd. De stad en haar omgeving werd bewaterd door een enorm irrigatiecomplex die de Zee van Parakrama genoemd wordt (Parakrama Samudra).

Overnachting in hotel in Polonnaruwa.

Dag 06: Polonnaruwa – Minneriya National Park - Polonnaruwa

Minneriya N.P. olifanten RondreizenInSriLanka.nlEen dag om te relaxen of om een excursie te doen. ’s Avonds een jeep safari toer door het Minneriya Nationale Park.

Minneriya is een trekpleister voor olifanten die hiernaartoe trekken vanuit de omringende jungle om tijdens het droogseizoen te grazen aan de oevers van het Minneriya reservoir. Na het bezoek aan het park reis je terug naar Polonnaruwa.

Je kunt de volgende excursie toevoegen aan je reis:

 • Verken de ruïnes van Polonnaruwa op de fiets. Lees meer

  Polonnaruwa op de fiets

  Je wordt afgehaald bij het hotel en vertrekt per fiets naar de oude stad Polonnaruwa, de middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka.
  Nadat de entree tickets zijn gekocht (niet inbegrepen) brengt je eerst een bezoek aan het museum. Daar zijn maquettes van het hele complex en daar kun je je dus goed oriënteren op de route en de omvang van het complex.
  De 'cuadrangle', het vierkant, heeft de hoogste concentratie aan bouwwerken.
  Na afloop is er een lunch inbegrepen.
  Prijs per persoon is €37,50

  Er is geen minimum deelname
  Totale duur is ca 4 uur.

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Polonnaruwa.

Dag 07: Polonnaruwa – Kaudulla National Park – Polonnaruwa

Polonnaruwa Gal VihareEen dag om te relaxen. ’Polonnaruwa-Gal-Vihare-RondreizenInSriLanka.nls Avonds een game drive met een jeep door het Kaudulla Nationale Park. Oorspronkelijk was Kaudulla één van 16 irrigatietanks die koning Mahasan had gebouwd. Na een periode van verval werd het in 1959 herbouwd.

Tegenwoordig trekt het vele soorten dieren aan en heeft het een rijke variatie aan planten. Rond september trekken olifanten hierheen op zoek naar meer water en voedsel. Andere diersoorten die je hier kunt vinden zijn herten, bisamhertjes, wilde zwijnen, luipaarden en lippenberen. Grote watervogels en de Fejervarja pulla, een inheemse amfibiesoort huizen er ook.

Overnachting in hotel in Polonnaruwa.

Dag 08: Polonnaruwa – Dambulla – Matale – Kandy

Dambulla Golden Temple RondreizenInSriLanka.nlDe reis van vandaag voert naar Kandy. Tijdens de reis is de eerste stop bij de Dambulla grottempel. Dambulla is een 160 meter hoge rots en hierin bevindt zich een serie van vijf boeddhistische graftempels. Iedere tempel herbergt een groot aantal Boeddhabeelden en fresco’s die tot de mooiste van het land worden gerekend. In de grotten schuilde koning Valagam Bahu in de 1e eeuw voor Chr. en later maakte hij ze tot tempels. Sommige fresco’s zijn meer dan 2000 jaar oud. Er is ook een enorme liggende Boeddha van 14 meter lang. De tempels zijn op verschillende tijdstippen gerestaureerd en staan op de Unesco werelderfgoedlijst sinds 1991.

Dambulla binnen in rotstempel RondreizenInSriLanka.nlHet is een flink steile klim van 125 meter tot aan de ingang van de vijf grotten maar het uitzicht onderweg is adembenemend en echt de moeite waard. De tweede grot is het meest imposant. Het huist 150 manshoge beelden, o.a. van de hindoegoden Vishnu en Ganesha.
Na dit bezoek ga je verder richting Kandy. Onderweg stopt de chauffeur bij een batikfabriek waar je het handmatig bedrukken van de traditionele, kleurrijke Sri Lankaanse stoffen kunt bewonderen. De volgende stop tijdens de reis is de specerijentuin in Matale. Voor Europa waren specerijen zo waardevol (‘peper duur’) dat zij de voornaamste redenen waren voor de kolonisatie van delen van Sri Lanka door de Portugezen en de Hollanders. Tijdens je bezoek aan de tuin zie je hoe de specerijen die je dagelijks gebruikt in je keuken, groeien en leer je hoe ze gebruikt worden voor hun geneeskrachtige eigenschappen. Na een schilderachtige tocht over een drukke weg door de jungle en berglandschap kom je ’s middags aan in Kandy.

Kandy Tempel van de Tand RondreizenInSriLanka.nlKandy is het culturele hart van Sri-Lanka en ligt prachtig aan de oever van een kunstmatig meer. Het was de laatste Britse hoofdstad en die Britse invloed is nog zichtbaar in de architectuur en de stadsplanning. Sri-Lankas belangrijkste boeddhistische tempel staat in Kandy: de Dalada Maligawan oftewel de Tempel van de Tand van Boeddha. De legende vertelt dat nadat Boeddha werd gecremeerd, een van zijn tanden het vuur had overleefd en in de 4e eeuw naar Sri-Lanka werd gebracht. De tegenwoordige tempel werd in de 18e eeuw gebouwd als deel van het koninklijke paleis. De eigenlijke tand kan je niet zien omdat die omsloten wordt door de kleinste van een serie van zes gouden kistjes. Bij elke zonsopgang en zonsondergang slaan drummers op hun trommels om de opening en sluiting van de tempel aan te kondigen.

Kandy straatbeeld RondreizenInSriLanka.nlKandy zelf is een levendige stad met een uitgebreide markt waar je lokale producten, specerijen en kunstnijverheid kunt kopen. Straatverkopers verkopen hier al wat je maar kunt bedenken, de geur afkomstig van specerijen en etensstalletjes, de hectische sfeer en de koloniale gebouwen geven een overweldigende Aziatische en koloniale ervaring. Kandy is geroemd om haar kunstnijverheid en vooral voor de Kandysche dansers die vuurdansen.

Overnachting in hotel in Kandy.

Dag 09: Kandy – Pinnawala - Peradeniya – Kand

Pinnawela onderweg naar de rivier RondreizenInSriLanka.nlNa het ontbijt reis je naar Pinnawala. Pinnawela-onderweg-naar-de-rivier-RondreizenInSriLanka.nlHet olifantenweeshuis in Pinnawala is een initiatief van de Sri-Lankaanse regering om één van haar nationale schatten, de olifant, te beschermen. Sri-Lanka heeft nog een grote olifantenpopulatie in het wild. Gewonde of verweesde dieren worden naar het weeshuis gebracht en daar opgevangen. Al 30 jaar worden hier gewonde dieren verzorgd en verpleegd en weesolifantjes grootgebracht. Momenteel wonen er zo’n 60 olifanten inclusief de baby-olifantjes die hier zijn geboren. Bekijk hier de zachtmoedige dieren van dichtbij; als je geluk hebt kun je misschien een van de baby’s de fles geven!

Je kunt ook in een van de restaurantjes in het dorp een tafel zoeken met een schitterend uitzicht over de rivier. Terwijl je luncht leiden de dierenverzorgers de olifanten, keurig op een rij, door het dorp naar de rivier om ze te laten baden. Het is een mooi gezicht om zo’n grote groep olifanten te zien spetteren en spelen en te genieten van het water!

Peradeniya botanische tuin RondreizenInSriLanka.nlTerug naar Kandy en een bezoek aan de Peradeniya Botanische Tuin. De tuin is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het werd tijdens de regering van koning Vikrama Bahu III in de 14e eeuw gebouwd. De grootste attractie is de orchideeënkas waar je meer dan 300 variëteiten van deze prachtige bloem aantreft. In de specerijentuin krijg je een proeve van de bomen en planten die in de traditionele Ayurvedische geneeskunde worden gebruikt. Daarna reis je weer terug naar Kandy en doe je nog een kleine city-tour.

Je kunt de volgende excursie toevoegen aan je reis:

 • Bezoek ’s avonds de Kandy cultural dance show. Lees meer

  Kandy cultural dance show

  Bij een bezoek aan Kandy hoort eigenlijk ook een bezoek aan een zogenaamde Cultural dance show.
  Kleurrijk uitgedoste dansers die een uur lang een wervelende dansshow uitvoeren.
  Het is een combinatie van dans, met een hoog acrobatisch gehalte en vuurspugen begeleidt door traditionele muziek.
  Het is niet alleen de traditionele Kandy dans, maar ook de beroemde West kust Duivels dans die wordt vertoond.
  Het is aan te raden om een half uur van te voren aanwezig te zijn.
  Prijs per persoon is € 12,=

  Totale duur van het optreden is ca. 1 uur.
  Je chauffeur haalt en brengt je.
  Geen minimum of maximum deelname

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

 • Kandy- Udawattakele national park wandeling. Lees meer

  Kandy - Udawattakele National Park

  Jouw chauffeur brengt je vanuit het hotel naar het Udawattakele National Park Historic Forest.
  Daar kun je een wandeling van ongeveer 2 uur over de aangegeven paden maken.

  Udawattakele tropisch regenwoud, ligt ten noorden van de Tempel of the Tooth en grenst direct aan de bebouwde kom van Kandy.

  In het woud zijn veel apen, vogels, slangen en insecten te vinden.
  Het is er vochtig warm, bijna nat en heel erg groen.
  Dicht struikgewas met glanzend groene bladeren .
  Het is een secundair regenwoud. Dat betekent dat het oorspronkelijke bos is gekapt.
  De bomen zijn alweer 30 meter hoog en hebben een dicht dek. Vele soorten lianen slingeren zich om de bomen.
  Udawattakele is vooral bekend om zijn vogelrijkdom.

  Prijs per persoon is € 12,=

  Houdt rekening met bloedzuigers op regendagen.
  Je kunt deze wandeling op eigen gelegenheid maken. Jouw chauffeur brengt je naar de ingang en wacht daar.
  Je betaalt ter plaatse de entree voor het park (niet inbegrepen).
  Geen begeleiding
  Geen minimum of maximum deelname
  Duur van de wandeling is ca. 2 uur

  Deze excursie kun je toevoegen op het “Bereken jouw reis” formulier.

Overnachting in hotel in Kandy.

Dag 10: Kandy - Nuwara Eliya

Nuwara Eliya Landschap RondreizenInSriLanka.nlJe verlaat vandaag het tropische Kandy tijdens een hele schilderachtige rit naar het bergstadje Nuwara Eliya. De kronkelige wegen die naar Nuwara Eliya leiden voeren langs adembenemende vergezichten op bergen, bronnen, eindeloze theeplantages en prachtige luchten. Als je geluk hebt zie je de theeplukkers aan het werk. Je chauffeur stopt bij een theeplantage en fabriek waar je het bewerkingsproces van de thee kunt zien en een kopje van de wereldberoemde Ceylon thee kunt proeven. Je zult nog nooit zo’n heerlijk kopje thee geproefd hebben.

Nuwara Eliya Theeplantage bijgebouwen RondreizenInSriLanka.nl’s Middags een city-tour in Nuwara Eliya. Nuwara Eliya ligt op 1800 meter hoogte. De Britse koloniale regenten ontsnapten regelmatig aan de tropische hitte van het laagland naar het veel mildere klimaat van Nuwara Eliya. Het stadje werd in de 19e eeuw gebouwd nadat een Britse ontdekker, Samuel Baker, besloot om hier een buiten te bouwen.

Het Victoriapark, de renbaan, het meer, de architectuur, de grote buitens (nu hotels waar je een typische ‘English tea’ kan krijgen) en ‘cottages’ geven je het gevoel ergens in Engeland te zijn. Het is een groene stad met een heilzaam klimaat en het thuisgebied van de overbekende Ceylon thee. Nuwara Eliya wordt ook wel “Little England” genoemd vanwege de frisse, koele lucht, winterse atmosfeer, organische groentebedden (met ‘exotische’ groeten als bloemkool, wortel en prei), kloosters, kerken en andere koloniale monumenten.

Overnachting in hotel in Nuwara Eliya.

Dag 11: Nuwara Eliya – Horton Plains – Nuwara Eliya

Horton Plains RondreizenInSriLanka.nl‘s Ochtends vroeg een gamedrive per jeep in Horton Plains. Horton Plains National Park ligt tussen de heuvels in het Nuwara Eliya district.

Bijzonder is ‘World’s End’ waar het zuidelijkste deel van de vlakte afloopt in een diepe afgrond. Het park heeft een rijke variatie aan vogels en zoogdieren. ‘World’s End’ ontdek je te voet tijdens een korte wandeling.

Overnachting in hotel in Nuwara Eliya.

Dag 12: Nuwara Eliya – Ella

’s Ochtends neem je in Nuwara Eliya de trein naar Ella. De treinreis neemt je mee door het heuvellandschap, door de theeplantages. Geniet van de prachtige uitzichten die deze reis zo bijzonder maken.

Overnachting in hotel in Ella.

Dag 13: Ella – Tangalle

Na het ontbijt haalt je chauffeur je weer op en neemt je mee naar het prachtige strand van Tangalle.

Overnachting in hotel in Tangalle.

Dag 14: Tangalle

Tangalle is een vergeten stadje gelegen direct aan het strand, aan de Zuid-Oostkust. In het stadje zelf vind je overal sporen van het koloniale (o.a. Nederlandse) verleden. Het heeft een leuk haventje met een prachtig uitkijkpunt. Van april – september zijn er in de buurt van Tangalle in Rekawa ’s avonds en ’s nachts schildpadden te zien die hun eieren op het strand leggen.

Een dagje aan het strand om te relaxen.

Overnachting in hotel in Tangalle.

Dag 15: Tangalle – Galle - Negombo

Galle RondreizenInSriLanka.nlNa het ontbijt reis je terug naar Negombo. Onderweg stop je voor een city-tour en bezichtiging van het fort in Galle. Galle ligt aan de zuidoost kust van Sri-Lanka en werd gesticht in de 16e eeuw door de Portugezen. Het bijna 35 hectare grote fort van Galle werd in 1663 met huizen bebouwd door de Nederlanders tijdens hun bezetting van Sri-Lanka (1656-1796. Het is het best bewaarde voorbeeld in Zuid en Zuid-Oost Azie van een door Europeanen gebouwde versterkte stad.

Galle staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Colombo Buddha RondreizenInSriLanka.nlNa het bezoek aan Galle, reis je door naar Colombo voor een korte city-tour. Je toert langs Fort, Pettah, het oude Hollandse ziekenhuis en Independant Square. Colombo is een fascinerende stad door de mix van Oost en West en van verleden en heden. Het is het commerciële hart van het land en dé plaats om te winkelen. Interessant om te bezoeken zijn de Boeddhistische en de Hindoe tempels, de kerken, het oude parlements gebouw, de dierentuin, musea en galeries.

Overnachting in hotel Negombo.

Dag 16: Negombo – Vliegveld

Transfer naar het vliegveld voor vertrek.

NB: Deze reis kan met 1 overnachting in Tangalle worden ingekort of verlengd . Tijdens het boeken kun je dat op het "Bereken jouw reis" formulier aangeven.

De hotels waar je verblijft

Hieronder vind je de lijst van de bij voorkeur door ons voor jouw reis gebruikte hotels.

Zoals je ziet wordt er niet altijd een 3 of 4 sterren hotel gebruikt. Dit heeft te maken met de plaats van overnachting. Wij vinden de plaats van overnachting belangrijker dan of de beschikbare accommodatie voldoet aan een 3 of 4 sterren kwalificering.

Als er geen betere categorie hotel op deze plaats bestaat of beschikbaar is zullen we kiezen voor het best beschikbare alternatief en dat is soms dus een lagere categorie.

BELANGRIJK:

 • Deze lijst laat de door ons bij voorkeur te gebruiken hotels zien.
 • De reservering hangt echter af van de beschikbaarheid van de gewenste accommodatie op dat moment.
 • Vooral in het hoogseizoen kan het voorkomen dat er moet worden uitgeweken naar een alternatieve accommodatie.
 • Je wordt over een mogelijke wijziging altijd op de hoogte gesteld in de uiteindelijke boekingsbevestiging en beslist dan of je het aangeboden alternatief acceptabel vindt.
De hotels
 3 sterren tour (Basic)4 sterren tour (Beter)
Negombo Royal Castle Hotel Goldi Sands Hotel
Anuradhapura Palm Garden Hotel Palm Garden Hotel (3 star)
Polonnaruwa Sudu Araliya Hotel Deer Park Hotel
Kandy Suisse Hotel Thilanka Hotel
Nuwara Eliya Glenfall Reach Hotel Grand Hotel
Ella Ella Gap Hotel (2 star) 98 Acres Resort & Spa
Tangalle Serein Beach Hotel Buckingham Place

Inbegrepen in de reissom

 • Rondreis in airconditioned privéauto met Engels sprekende chauffeur (als je met meer dan 2 personen boekt wordt het een busje met chauffeur) gedurende dag 2 - dag 5 en dag 8 - dag 13 en dag 15
 • Alle overnachtingen in 3 of 4 sterren hotels (afhankelijk van jouw keuze) op basis van logies/ontbijt
 • Op 24 december en 31 december diner inbegrepen
 • Excursies Minneriya National Park en Kaudulla National Park en Horton Plains
 • Het vervoer van maximaal 1 koffer en 1 stuks handbagage

Niet inbegrepen in DE reissom:

 • Entrée gelden tijdens excursies
 • Vluchten van Nederland naar Sri Lanka - retour
 • Excursie die in de tekst vermeld worden met toe te voegen of bij te boeken
 • Fooien

NB: Je kunt met maximaal 6 personen deze reis boeken. Wil je met meer mensen boeken dan verzoeken we je kontakt met ons op te nemen.

Reisduur per dag

In onderstaande tabel zie je per dag de gemiddelde programma-duur van jouw dag (totale reistijd) en hoeveel uren je daarvan gemiddeld met je auto onderweg bent (totale rijtijd).

Reisduur
 SL10Totale reistijdTotale rijtijd
Dag 01 20 - 30 minuten 20 - 30 minuten
Dag 02 8 uur

5 uur

Dag 03 4 uur 0,75 uur
Dag 04 5,5 uur 3,5 uur
Dag 05 4 uur 0,75 uur
Dag 06 5,5 uur 1,5 uur
Dag 07 6 uur 2 uur
Dag 08 7,5 uur 3,5 uur
Dag 09 8 uur 3 uur
Dag 10 4,5 uur 3,5 uur
Dag 11 6,5 uur 2,5 uur
Dag 12 5 uur 2,5 uur
Dag 13 3,5 uur 3,5 uur
Dag 14    
Dag 15 9 uur 5 uur
Dag 16 20 - 30 minuten 20 - 30 minuten

NB: Bovenstaande tabel betreft indicatie tijden. De tijden kunnen afwijken ivm de verkeerssituatie of omdat je langer dan gemiddeld de tijd neemt voor foto-stops of langer of korter dan gemiddeld bij de bezienswaardigheden je tijd neemt.

Rondreis End of the World boeken

Bereken mijn reis
16 Days To the End of the World
rondreis in privéauto met chauffeur
Negombo/ Mihintale/ Anuradhapura/ Sigiriya/ Polonnaruwa/ Habarana/ Minneriya/ Kaudulla/ Dambulla/ Kandy/ Nuwara Eliya/ Horton Plains/ Train to Ella/ Tangalle/ Galle
Dagelijks vertrek. Kan 1 dag korter of langer

€ 0,00
€ nan
Gegevens Hoofdboeker
/ /
Gegevens Medereiziger
Credit Card gegevens
/ /

Rondreis 1 week

Kies uit drie verschillende rondreizen in Sri Lanka van ongeveer een week: van Expedition Leopard tot The King route.

Alle reizen 1 week

Rondreis 2 weken

Ontdek de mooiste plekjes van Sri Lanka tijdens de 14-daagse rondreis. Gedurende de reis ontdek je de veelzijdige cultuur en natuur van Sri Lanka.

Alle reizen 2 weken

Rondreis 3 weken

Bezichtig de prachtige tempelcomplexen en reis door de dichte jungle en pittoreske dorpjes van Sri Lanka tijdens de 20-daagse rondreis The Garden of Eden.

Alle reizen 3 weken

Museum Kandy

Rondreis op maat

Stel je eigen rondreis samen: boek een basisreis, voeg eventuele excursies toe en verleng jouw reis – indien gewenst - met een strandvakantie.

Stel zelf je rondreis samen

Rondreizen in Sri Lanka

Tour on Land Pvt. Ltd.
38 0 / 85 Bullers Road Colombo 7
Sri Lanka

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06 81 19 22 23
® Copyright 2018 - RondreizenInSriLanka.nl Online platform developed and facilitated by Stichting Fairtrade Travel Network